mako
פרסומת

עד 500 קלוריות: פשטידת בטטה וגבינות

בפעם הבאה שאתם בדיאטה ומוזמנים לאירוע שבו צריך להביא אוכל - אתם יכולים להשוויץ בפשטידה הזאת, שהיא הגרסה הדיאטטית לגראטן. אף אחד לא יאמין שיש בה פחות מ-400 קלוריות

הגר שפר
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

הפשטידה הזאת היא קלה, טעימה ומאוד משביעה, היא יכולה לשמש כארוחת ערב או צהריים קלה ועוברת טוב חימום במיקרו, אם אתם רוצים לקחת אותה לצהריים בעבודה. המטופלים שלי ממש אוהבים אותה וחושבים (כמוני) שהיא מספיק טעימה כדי להביא אותה גם לאירועים שהם מוזמנים אליהם.

פשטידת גבינות בצל ובטטות
פשטידת בטטה וגבינות דלת קלוריות. תשכחו מהגראטן המשמין (סטיילינג: נעמה רן)|צילום: אורן שלו, mako אוכל

במנתגראטןתפוחי אדמה או בתפוחי אדמה מוקרמים יש לפחות 900 קלוריות. מנה אחת של הפשטידה הזאת, שהיא 1/3 פשטידה, מכילה 360 קלוריות בלבד. למקפידים על איזון בין פחמימות וחלבונים - הפשטידה מאוזנת.

המרכיבים:
בצל סגול, חתוך לפרוסות
2בטטותגדולות, חתוכות לקוביות
קופסה של גבינת קוטג' 5% (250 גרם)
2 ביצים
100 גרם גבינת באפלו 4%, מגורדת (אם אין, אפשר להסתפק בעמק 5%)
3 כפות קמח
מלח ופלפל גרוסים
תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והבטטות כ-5 דקות עד שהם מעט מתרככים.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר החומרים לבלילה אחידה, ומוסיפים את הבטטות והבצל.

3. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.

4. אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!