מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סלט בורגול פינוקים

הוא טעים, הוא מזין, והוא לגמרי בגבולות המותר: פרגנו לעצמכם סלט בורגול עם מיליון תוספות מגניבות, ותראו איך נפתח לפניכם עולם חדש וטוב

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
סלט בורגול פינוקים
סלט בורגול פינוקים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

קבלו את הכוכב החדש של הקיץ: קוראים לו סלט בורגול, הוא לא פחות מהיר להכנה מסלט פסטה, וגם לא פחות טעים. הוא בריא, הוא מזין, יש בו כל מיני ירקות והרבה פינוקים, והוא משביע אך לא מכביד על הבטן. תנו לו צ'אנס, והוא יחזיר לכם המון אהבה.

סלט בורגול פינוקים
סלט בורגול. משביע ולא מכביד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מצרכים (ל-2 מנות):
חצי כוסבורגול, לא מבושל
קישוא
תרסיס שמן
אפרסק, עדיף כתום
בצל סגול קטן
פלפל אדום
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות חמוציות
2 כפות עלי נענע, קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. משרים את הבורגול כ-10 דקות במים רותחים בקערה מכוסה, וטועמים לוודא שהתרכך מספיק.

2. מסננים את הבורגול היטב, שוטפים במים קרים ומניחים במקרר עד שהוא מצטנן לחלוטין.

3. בינתיים חותכים את הקישוא לקוביות, ומטגנים במחבת טפלון עם תרסיס שמן רק עד צריבה קלה.

4. חותכים את האפרסק, הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות.

5. כאשר הקישואים והבורגול התקררו מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

6. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!