פלפלים ממולאים הם מהמאכלים הכי ביתיים, טעימים ומנחמים שיש. הפעם אנחנו רוצים להציע לכם גרסה משודרגת שלהם: גם בריאים, גם דלי קלוריות (כ-200 למנה) וגם צמחוניים (בכל זאת, שני ללא בשר). והבונוס האמיתי: הם באמת טעימים שאין דברים כאלה. תנסו.

פלפלים ממולאים באורז ופטריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ממולאים כמו שצריך: גם בריאים, גם לא משמינים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מצרכים (4 מנות):
4 פלפלים
2 עגבניות
3 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
בצל קצוץ
כף שמן
חצי כוס אורז מלא, שטוף
חצי סלסלת פטריות
4 כפות צנוברים
2 שיני שום, כתושות
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חותכים את ה"מכסים" של הפלפלים ומסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר.

2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות, הפפריקה ומלח.

3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה.

4. מוסיפים את האורז לבצל, מוסיפים כוס מים ומכסים את הסיר.

5. מבשלים את האורז 20 דקות, לריכוך חלקי.

6. חותכים את הפטריות לרבעים.

7. קולים קלות את הצנוברים במחבת (זהירות, הם נשרפים מהר). ברגע שרואים שאחד מעט מזהיב שופכים אותם מיד לסיר האורז.

8. מוסיפים לאורז את השום, הפטריות, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

9. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והפטריות. סוגרים את הפלפלים עם המכסים, ומוסיפים כוס וחצי מים (הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי גובה הפלפל). מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מדי פעם פותחים את הסיר ומזלפים מהנוזלים אל תוך הפלפלים בעזרת כף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

>> בשבוע שעבר הכנו ניוקי ברוטב משגע של דלעת וחלב קוקוס
>> מיתולוגיה בהתהוות: באטרמילק ביסטיק של קפה נולה