המתכון הבא מחזיר אותי לטיול שעשיתי בנפאל. 10 ימים טיפסתי, כולי מוטיבציה, לפסגה של מעל 5,000 מטר גובה - והכל במחשבה תמימה ששם אקבל הצעת נישואים. מה שלא קרה בהימלאיה קרה בסופו של דבר על פסגה של הר מושלג אחר באלפים, רומנטי לא פחות. קבלו קארי צמחוני משגע, בפחות מ-500 קלוריות.

קארי צמחוני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קארי צמחוני. ארוחה הודית מלאה ומשמחת בפחות מ-500 קלוריות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קארי צמחוני

המצרכים (ל-2 מנות):
200 גרם טופו, חתוך לקוביות בינוניות
תפוח אדמה גדול
כף שמן
2 בצלים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
כף שטוחה של אבקת קארי
כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
רבע ראש כרובית, מפורק לפרחים
חצי כוס חלב קוקוס
מלח
עלי כוסברה לקישוט

אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוח האדמה במים כ-20 דקות, עד שהוא מתרכך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-6 דקות, עד להתרככות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואבקת הקארי ומערבבים דקה נוספת.

3. מוסיפים שתי כוסות מים חמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תוך גירוד של כל המשקעים מתחתית הסיר עם כף עץ.

4. חותכים את השעועית הירוקה גס, מוסיפים לסיר אותה, את הטופו ואת הכרובית ומביאים שוב לרתיחה.

5. מוסיפים את חלב הקוקוס וקוביות תפוח האדמה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

6. ממליחים, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אל תרזו לבד, שתפו את המתכון עם החברים

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

>> בשבוע שעבר הכנו סלט עוף משגע של קיץ
>> טיפ: איך מרככים חמאה קרה בשניות