מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים

זורקים חזה עוף למחבת, ובינתיים מעמידים סיר עם עדשים. התוצאה? מנה פשוטה, בריאה וטעימה בטירוף, שתעשה לדיאטה שלכם רק טוב

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

הכי אני אוהבת את המתכונים האלה, שהשם שלהם מפוצץ אבל בדיעבד מסתבר שהם סופר קלים ונעימים להכנה. כזו היא הארוחה שלפניכם: משדכים לחזה עוףכמה חומרי טעם וזורקים למחבת. במקביל מעמידים סיר שלעדשים, שיניב לנו תבשיל שהוא גם משביע, גם טעים וגם בריא בטירוף. וכל זה - ב-500 קלוריות.

עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים
עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים. זה רק נשמע מורכב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חזה עוף בג'ינגר עם תבשיל עדשים

המצרכים (ל-2 מנות):
לעוף:
300 חזה עוף, חתוך לקוביות
כף ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
3 שיני שום, כתושות או מגוררות
2 כפיות דבש
כף רוטב סויה
2 כפיות שמן קנולה

לתבשיל העדשים:
3/4 כוס עדשים חומות
בצל
2 גזרים
גבעול סלרי
2 כפיות שמן קנולה
2 שיני שום, כתושות
עלה דפנה
כפית חומץ בלסמי
2 כוסות מים

אופן הכנה:

1. מערבבים את הג'ינג'ר, השום, הדבש והסויה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומניחים לפחות לשעה, לספיגת טעמים.

2. בינתיים מכינים את תבשיל העדשים: קוצצים את הבצל, הגזרים וגבעול הסלרי לחתיכות גסות. מטגנים קלות עד שהירקות מעט מתרככים.

3. מוסיפים את השום הכתוש, עלה הדפנה, החומץ הבלסמי, העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. אם נגמרים הנוזלים לפני שהעדשים רכות - מוסיפים עוד מים. אם רוצים לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את העדשים במים מבעוד מועד. במקרה כזה מבשלים אותן בפחות מים.

4. חוזרים לעוף: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף 5-10 דקות (זהירות לא לייבש אותו). מגישים ביחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס