מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

כבד עוף בבלסמי עם פירה סגול

דמיינו את זה: כבד נימוח, שעשוי בדיוק במידה, פירה בוהק שלא מכביד על הבטן והנשמה, ומעל הכל כמה צימוקים - והכל בפחות מ-500 קלוריות

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

לבשל כבד זה סוג של אמנות. צריך לדעת בדיוק מתי להוריד אותו מהאש כדי שמצד אחד הוא יהיה מספיק עשוי, ומצד שני לא יהיה יבשושי ומתפורר. המתכון הבא יפתור לכם את הדילמה הקשה הזו, ובלבד שתעקבו אחריו בלי סטיות. ומה לתוספת? במסעדות תמיד מגישים את הכבד עלפירהתפוחי אדמה. הבעיה היא שאחרי מנה כזו קשה מאוד להישאר ערניים. לכן אני מעדיפה להגיש לכם פירה אחר, לא מרדים אבל לא פחות טעים, ועוד בצבע סגול.

כבדי עוף בחומץ בלסמי עם פירה סגול
כבד עוף ופירה סגול. יותר יפה מפירה תפוחי אדמה, ופחות ממוטט ממנו|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (ל- 2 מנות):
6כבדים
3 כפיות שמן
1 בצל, פרוס דק
כפית סוכר
2 כפותחומץ בלסמי
מעטתימין
מלח ופלפל שחור
2 כפות צימוקים

לפירה:
גזר
רבע סלק
חצי בצל
רבע דלורית
רבע שורש סלרי
רבע קולרבי
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן הכנה:

1. לפירה הסגול: פורסים את הירקות (גזר, סלק, בצל, דלורית, שורש סלרי וקולרבי) לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.

2. מפזרים פלפל שחור וזרעי כוסברה טחונים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות ל-20-30 דקות, עד שהירקות מתרככים (נועצים מזלג לבדיקה).

3. מניחים לירקות להצטנן מעט וטוחנים לתערובת חלקה במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט.

4. לכבדים: מייבשים את הכבדים בעזרת מגבת נייר.

5. צורבים את הכבדים על מחבת עם כפית שמן, פחות מדקה לכל צד. מעבירים לצלחת.

6. במחבת נוספת מטגנים את הבצל בשאר השמן על אש קטנה, עד שהוא מזהיב קלות.

7. מוסיפים לבצל כשתי כפות מים, סוכר, חומץ בלסמי, תימין, מלח, פלפל שחור וצימוקים.

8. מבשלים מעט את הרוטב לצמצוםואז מוסיפים את הכבדים ומכסים את המחבת.

9. מניחים לבישול של 2 דקות, הופכים את הכבדים ומבשלים שתי דקות נוספות. מגישים מיד.

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?