נזיד שעועיות ופטריות

המרכיבים:
בצל לבן
גזר
חצי שורש סלרי
2 ארטישוק ירושלמי (לא חובה)
שמן זית
סלסילה של פטריות פורטובלו ושמפיניון קטנות
3 עגבניות בשלות, קצוצות
פחית קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2 שיני שום, כתושות
קופסת שימורים של שעועית לבנה (או שעועית מבושלת קפואה)
קופסת שימורים של שעועית חומה (כנ"ל)
קופסת שימורים של שעועית שחורה (כנ"ל)
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עמוקה או סיר קסרול רחב.
2. קוצצים את הבצל, הגזר, שורש הסלרי והארטישוק במעבד מזון או על פומפייה גסה.
3. מוסיפים למחבת שמן זית ואת הירקות הקצוצים.
4. קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מערבבים וממשיכים לטגן.
5. מוסיפים את העגבניות והעגבניות המרוסקות, השום הכתוש והשעועיות.
6. מתבלים במלח ופלפל ומכסים.

נזיד שעועיות ופטריות עשיר בטעמים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
נזיד שעועיות ופטריות. והכל בקיצורי דרך | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

ממרח גוואקמולי

המרכיבים:
2 אבוקדו בשלים מסוג אס (המחוספס)
שן שום, כתושה
2 עגבניות (רק המיץ והגרעינים)
2 כפות שמן זית
מלח
חצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, קצוץ (החלק התחתון)
עלי כוסברה קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. מעבירים את כל המרכיבים לקערה.
2. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים לתערובת אחידה (אבל לא לגמרי קרמית).

טורטיות מטוגנות

המרכיבים:
חבילת טורטיות עגולות קטנות ללא גלוטן (מקמח תירס בלבד)
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שמן זית בכמות שמכסה את התחתית.
2. חותכים את הטורטיות למשולשים כמו פיצה.
3. מטגנים את המשולשים משני הצדדים עד שמקבלים קראנץ'.
4. סופגים את עודפי השמן ומעבירים לקרש הגשה.

ממרח גואקמולי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
גוואקמולי וטורטיות מטוגנות. טעים! | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

בראוניז בריאות

המרכיבים:
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים
30 גרם פולי קפה קלויים
קורט מלח
50 גרם קקאו איכותי (ועוד קצת לקישוט – עדיף שיהיה מוכן בתוך מלחייה גדולה)
250 גרם תמרים בוואקום, נקיים מגרעינים וקצוות קשים
מנת אספרסו ארוך
50 גרם צנוברים

אופן ההכנה:
1. טוחנים בפולסים במעבד המזון את כל החומרים היבשים מלבד הצנוברים, עד לקבלת מרקם עדין.
2. מוסיפים את התמרים והאספרסו ומפעילים עד ליצירת תערובת הומוגנית.
3. מוסיפים את הצנוברים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את התערובת ומשטחים אותה בעזרת נייר אפייה נוסף מלמעלה. מעבירים לצינון במקפיא.
5. חותכים לקוביות, מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים קקאו.

בראוניז בריאות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
בראוניז בריאות. אפילו לא מפעילים תנור | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> אתמול הכנו ארוחה יומיומית מפנקת