סלט עוף קצוץ תאילנדי עם קוסקוס קלוי

המרכיבים:
3 כפות קוסקוס דק יבש
500 גרם חזה עוף טחון גס
שן שום לא קלופה
2 כפיות צ'ילי אדום יבש
רבע כוס מים
כפית מלח
4 גבעולי בצל ירוק (כולל החלק הלבן)
צרור כוסברה
חופן עלי נענע
בצל סגול
מיץ מלימון אחד
4 כפות רוטב דגים
חצי כפית כמון
חצי כפית סומאק

אופן ההכנה:
1. מחממים ווק על אש גבוהה.
2. מפזרים את הקוסקוס היבש בתבנית וצולים בתנור שחומם ל-220 מעלות (טורבו) 5 דקות.
3. מוסיפים לווק הלוהט את העוף הטחון וצורבים קלות תוך ערבוב בכך עץ.
4. כותשים פנימה את השום והצ'ילי ומוסיפים מים.
5. מועכים בכף עץ ישרה את העוף, דואגים להפריד גושים ומבשלים אותו 3 דקות נוספות במיציו.
6. קוצצים גס את העלים הירוקים ופורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות.
7. מעבירים לקערת ערבוב את העוף והקוסקוס הקלוי, מוסיפים את העלים ואז את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

עוד באוכל טוב:

סלט עוף (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלט עוף עם קוסקוס קלוי | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

אפונת שלג פיצוחים

המרכיבים:
חבילת אפונת שלג
כף שמן זית
שן שום כתושה
מלח אטלנטי
חצי לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת קטנה על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית.
2. מוסיפים את אפונת השלג ומתבלים בשום ובמעט מלח אטלנטי.
3. סוחטים פנימה חצי לימון ומקפיצים עוד חצי דקה.

אפונה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
אפונת שלג. טיפול מינימלי מספיק | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

קרמבל מהיר של תותים, פירות יער ודובדבנים

המרכיבים:
סלסלת תותים (250 גרם)
2 כפות סוכר לבן
250 גרם דובדבני אמרנה משומרים (המשקל עם הנוזלים)
150 גרם פירות יער קפואים (פטל, אוכמניות, או מעורבים)
רבע לימון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
כף חמאה, חתוכה לקוביות קטנטנות.
חבילת עוגיות חמאה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על תכנית טורבו ל-220 מעלות.
2. שוטפים את התותים, מסירים את הקצה הירוק וחותכים לרבעים.
3. מסדרים את התותים בתבנית ומפזרים עליהם את הסוכר.
4. מפזרים את פירות היער הקפואים ואת דובדבני האמרנה ומוסיפים רבע כוס מהנוזלים.
5. סוחטים על הפירות את הלימון להדגשת הטעמים, ומוסיפים תמצית וניל וקורט מלח.
6. מפזרים את החמאה מלמעלה.
7. אופים באמצע התנור 10-15 דקות.
8. מרסקים במעבד מזון את עוגיות החמאה לחלקים בגדלים שונים.
9. מוציאים את הפירות מהתנור, מפזרים את העוגיות ומכניסים לתנור ל-4 דקות נוספות.

קרמל (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קרמבל פירות יער זריז | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

קוסקוס קוקוס

המרכיבים:
שקית קוסקוס דק להכנה מהירה
2כפיות שמן קוקוס
כפית מלח

אופן ההכנה:
1. שופכים את תכולת שקית הקוסקוס לקערת ההגשה. מוסיפים שמן קוקוס ומלח.
2. מערבבים היטב עד שהגרגירים סופחים את השמן, ומכסים בכמות כפולה של מים חמים.
3. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.

קוסקוס קוקוס (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קוסקוס קוקוס. כן כן | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> והנה שני מאפים פיקנטיים מגניבים