mako
פרסומת

20/20: פולנטה להמונים

קמח תירס הוא חומר הגלם המושלם למנות משביעות, זולות, קלות להכנה וטעימות. אז כדאי שתלמדו מה לעשות איתו, החל מהגרסה הקלאסית

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק
פולנטה
לא רק לפועלים. פולנטה|צילום: istockphoto

הוא עונה לשמות רבים – פולנטה, ממליגה, קאצ'אמק, גריטס, פוליז'קה פורה ועוד – אבל בבסיסו הוא תבשיל קמח תירס פשוט להפליא. קצת מים, מלח וחלב והרי לכם מאכל פועלים משביע ובסיסי שמסדר לכם ארוחה ליומיים במחיר של חמישה שקלים. רק מה, זה די משעמם. לכן קמו אנשים גדולים ממני ויצרו וריאציות מיוחדות: עם שמן זית ופרמזן, שכבות פולנטה וחצילים אפויות ואפילו קינוחים מבוססי פירות לקיץ חם במיוחד.

הפעם החלטתי ללכת דווקא על הגרסה הקלאסית של המנה המנחמת הזו, ורק לשחק מעט עם ההגשה.

פולנטה

מצרכים:
3/4 כוס קמח תירס טחון דק
1/2 כוס חלב
1 כפית חמאה
500 מ"ל מים
קורט מלח

להגשה:
גבינת פרמזן
מלח אטלנטי שחור

פולנטה
סוד ההצלחה טמון בהגשה|צילום: עמרי אנדרס צורף, mako



הכנה:
1. מרתיחים את המים עם קורט מלח. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מוסיפים את החלב והחמאה ובוחשים.
3. מוסיפים את קמח התירס בזרם דק וקבוע. בוחשים בלי הפסקה במשך 3-5 דקות, עד שהדייסה נפרדת מדפנות הסיר.
4. מכבים את האש ומעבירים את העיסה לתבנית בצורה הרצויה.
5. אופים במשך חמש דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מגרדים פרמזן מעל המנה ובוזקים מלח. ניתן להוסיף מעט שמן זית. מגישים חם.