שקשוקה
זהירות על הצהוב | צילום: דן-יה שוורץ

הרגע הזה, שבו המחבת המהבילה מונחת במרכז השולחן, הוא רגע כמעט מרגש. תחושת ההבטחה מסתלסלת מעלה עם האדים, והידיעה שהערב הולך להיות ביתי ונעים במיוחד מכה שורשים.
אני נוהגת להכין את השקשוקה הזו עם עגבניות טריות. רוצים עגבניות מקופסה? אין בעיה. אפשר כמובן להוסיף בזיליקום, תימין, שמיר או כל עשב אחר שעושה לכם את זה, ואפשר גם לא.

שקשוקה מהירה

זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 10 שקלים

(ל-2 מנות)
1 כף שמן זית
3 פלפלים אדומים פרוסים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
מעט פפריקה

1. מחממים מחבת עם שמן זית.
2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומערבבים, ומניחים לבישול של כ-10 דקות.
4. שוברים את הביצים פנימה בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם לחם.