מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מחבת המטילה ביצי זהב

רק אנשים חסרי לב יכולים להישאר אדישים אל מול פיסת לחם שחור שפוצעת חלמון עסיסי, בטבורה של שקשוקה חמה. ואנחנו איננו חסרי לב

חגית תגורי
mako
פורסם:
שקשוקה
שקשוקה מהממת|צילום: צילום ביתי, mako
הקישור הועתק
שקשוקה
זהירות על הצהוב|צילום: צילום ביתי, mako

הרגע הזה, שבו המחבת המהבילה מונחת במרכז השולחן, הוא רגע כמעט מרגש. תחושת ההבטחה מסתלסלת מעלה עם האדים, והידיעה שהערב הולך להיות ביתי ונעים במיוחד מכה שורשים.
אני נוהגת להכין את השקשוקה הזו עם עגבניות טריות. רוצים עגבניות מקופסה? אין בעיה. אפשר כמובן להוסיף בזיליקום, תימין, שמיר או כל עשב אחר שעושה לכם את זה, ואפשר גם לא.

שקשוקה מהירה

זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 10 שקלים

(ל-2 מנות)
1 כף שמן זית
3 פלפלים אדומים פרוסים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
מעט פפריקה

1. מחממים מחבת עם שמן זית.
2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומערבבים, ומניחים לבישול של כ-10 דקות.
4. שוברים את הביצים פנימה בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם לחם.