mako
פרסומת

20/20: מאפה אפונה במילוי גבינת צ'דר

אין תענוג גדול יותר ממתכון פשוט וזריז, שגם אם טועים בו מעט הוא עדיין טעים ומשביע. כזה בדיוק הוא "סופלה" האפונה שלפניכם, שממש לא דורש את אותה תשומת הלב כמו אחיו משוקולד

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק

מדי פעם אני מוצא את עצמי נטול השראה לחלוטין. בדרך כלל אחרי שבוע עמוס אני מתיישב מול קערת דגנים מלאה במיוחד ובולס בהנאה. אבל לפעמים עדיין מדגדג לי לבשל, ובמקרים כאלו אני נוטל לידיי את ספר המתכונים הישן ומפשפש. בין כל הקדירות והשוקולדים, ממש ליד סלט הפלפלים הקלויים האגדי של אבא שלי, על דף מרוח בפירה שיבש עם הזמן, חיכה מתכון לסופלה אפונה.

הסופלה הזה שוחזר עשרות פעמים, בווריאציות שונות ומשונות ועם כל ירק שעלה בדמיוני, אך מעולם לא הייתה גרסה מוצלחת כמו המקור. אך בימים נטולי השראה צפויות לקרות תאונות, וכך מצאו עצמם החלבונים מחוץ לתערובת בעודה נכנסת לתנור. עשר דקות מאוחר יותר התקבל מאפה אפונים משובח ומרוכז, בעל ליבת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). פרובאנס למחפפים.

מאפה אפונה
מאפה אפונה במילוי גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) | צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

מאפה אפונה

רשימת קניות: אפונה קפואה, שמנת מתוקה, גבינת צ'דר
זמן הכנה:20 דקות
מחיר:18 ₪

מצרכים:
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
1/2 כוס שמנת מתוקה 15%
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
2 חלמונים
מלח
פלפל
4 קוביות גבינת צ'דר

הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים. מוסיפים גם את השמנת המתוקה וטורפים עד שהתערובת סמיכה. מכבים את הלהבה.
3. מועכים את האפונה לפירה בעזרת ממחה ידני ומוסיפים אותה לסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. טורפים את החלמונים, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
5. משמנים תבניות אישיות וממלאים בתערובת. מטביעים קוביית גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בכל תבנית אישית.
6. אופים 12 דקות או עד שקיסם אשר נכנס למאפים יוצא יבש (לא לדקור את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)).
7. מצננים מעט, מוציאים מהתבניות ומגישים בליווי שמנת חמוצה.