חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק
את הצ'ילי לא ממש רואים, אבל מרגישים היטב | צילום: חגית תגורי
"בייבי ברוקולי" אולי נשמע כמו ירק-על שאפשר להשיג רק בבתי טבע או אצל ירקנים מובחרים, אבל למעשה מדובר במארז בן 250 גרם שנמצא בכל סופר ועולה שקלים בודדים. עכשיו קחו את הבייבי הזה, הוסיפו קוביות חזה עוף, בצל ירוק ורוטב צ'ילי מתוק – שבטוח יש לכם בבית, ואם לא אז הגיע הזמן שיהיה, ואודרוב.

טיפ קטן: את חזה העוף יותר קל לחתוך כשהוא עדיין מעט קפוא.

 

 

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק על מצע ברוקולי

 

זמן עבודה: 18 דקות

מחיר מצרכים: 20 שקל

 

(2 מנות)

400 גרם פרוסות חזה עוף, חתוכות לקוביות

400 גרם בייבי ברוקולי

1 כף שמן זית

1 כפית כורכום

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

1/4 כפית חמאה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

 

1. חולטים את הברוקולי עם מעט מלח 3-4 דקות, ומוציאים לכלי נפרד.

2. מחממים מחבת, שמים בה את שמן הזית, החמאה והכורכום ומבשלים יחד כ-3 דקות.

3. מוסיפים את קוביות החזה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.

4. מסדרים את הברוקולי בצלחת, ועליו את חזה העוף. שופכים על העוף את הרוטב שנותר במחבת.