תבשיל בורגול ומנגולד
בלי הבורגול זה אחלה אנטיפסטי | צילום: שי צברי


טוב, אני מודה, הכנת התבשיל הבא עלולה לאתגר מעט את רף 20 הדקות – והכל בגלל המנגולד, שצריך לשטוף ולנקות היטב משאריות חול. אבל זה לגמרי שווה את זה, כי התבשיל שתקבלו בסוף הוא מעדן אמיתי. אוכלים עם שמנת חמוצה מעורבת במעט יוגורט, ונהנים מכל רגע.
הנה טיפ: לא חייבים ללכת עד הסוף. אם תפסיקו את ההכנה לפני שלב הוספת הבורגול תקבלו תבשיל ירקות טעים טעים, שיחד עם הרבה מיץ לימון הולך מצוין עם אורז או קוסקוס, או משמש כאנטיפסטי.

תבשיל בורגול עם מנגולד

זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 20 שקל

חבילת עלי מנגולד
בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 כוס בורגול גס
3 כפות שמן זית
חצי כפית כמון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים, שוטפים היטב ומניחים במסננת.
2. קוצצים את הבצל ומחממים את השמן בסיר רחב ונמוך. בינתיים קוצצים את עורקי המנגולד הלבנים לקוביות, מוסיפים לסיר, מערבבים, ומאדים עד לריכוך.
3. קוצצים את העלים הירוקים של המנגולד ומוסיפים אותם לסיר יחד עם שיני השום. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם (למעוניינים בתבשיל ירקות – בשלב זה ניתן להפסיק את הבישול, לתבל במיץ לימון, במלח ופלפל ולהגיש).
4. מוסיפים את הבורגול וכוס וחצי של מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5. מבשלים מכוסה כ-10 דקות עד לאידוי המים והתרככות הבורגול. אם הבורגול עדיין קשה ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים, ולהמשיך לבשל.