חזה עוף לא נשמע כמו מאכל כזה סקסי, יש לו דימוי של מאכל יבשושי ודל, אולי בגלל זה מטביעים אותו תמיד בשמן ותבלינים. אבל כידוע, דימוים הם כמעט תמיד מטעים. חזה עוף, אם מטפלים בו נכון יכול להיות עסיסי ומלא בטעם. המתכון הבא למשל מוציא ממנו את המיטב, הלימון והרוזמרין מעניקים לו טעם עשיר ומרענן והקימוח והרוטב העדין עוטפים אותו ומונעים כל סכנה של יבשושיות. הירקות שמתבשלים ברוטב לצידו משמשים יופי של תוספת.

לא רק מהיר וזול אלא גם דל קלוריות (צילום: יונית נפתלי)
חזה עוף, הרבה יותר מרק שניצל | צילום: יונית נפתלי

חזה עוף ברוזמרין ולימון
זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 22 שקל

המצרכים (שתי מנות):
400 גרם חזה עוף שלם
שני שורשי פטרוזליה קטנים או אחד גדול
שני גזרים
עגבנייה
2 גבעולי סלרי
1 לימון
עלים משני ענפי רוזמרין
בצל
מעט שמן
מעט קמח

אופן ההכנה:
1. פורסים את חזה העוף לפרוסות (עבות כמעט פי שניים מפרוסות שניצל)
2. מקמחים את פרוסות העוף ומטגנים במעט שמן (ככף וחצי) למספר רגעים, בזמן שהעוף מיטגן מסירים סרט קצר מקליפת הלימון בעזרת קולפן, חותכים את הקליפה דק ככל הניתן.
3. חותכים את הבצל גס, את הגזר לטבעות בינוניות בעוביין ואת הסלרי לפרוסות דקות למדי.
4. מוציאים את פרוסות העוף מהסיר ומניחים בצד.
5. מכניסים לסיר את הגזר, השורש, הבצל והסלרי ומטגנים מעל להבה בינונית- נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט (כ- 5 דקות).
6. מוסיפים לסיר את קליפת הלימון והרוזמרין ומערבבים מוסיפים את העגבנייה, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר, מניחים להתבשל כ-2 דקות.
7. מחזירים לסיר את נתחי העוף ומוסיפים מיץ מחצי לימון וכ-1/4 כוס מים מכסים ומבשלים כ-10 דקות.