פטריות שיטאקה בקערה ליד פטריה בודדת על מצע במבוק
לא דורשות הרבה טיפול ומשחררות המון טעם במהירות | צילום: YinYang, Istock

פטריות תמיד נראו לי כתוספת מושלמת לכל מנה. זמן הבישול הקצר שנדרש להוציא מהן את טעמן המיוחד משדרג מיד כל פסטה, צלי, כופתה ומה לא, והופך אותן לאידיאליות למנות מהירות ועשירות.
את פרטיות האנוקי גיליתי לא מזמן, בעודי משוטט בסופר ומחפש ריגושים. הן גדלות על עצים באזורי ההרים המושלגים בסין, ומיובאות לארץ כגושים מקסימים שמזכירים נבטים פאליים. הטיפול הראשוני בהן הוא חיתוך של החלק התחתון המחבר אותן יחד. לאחר מכן קל להפרידן לפטריות בודדות, לשטוף ולהקפיץ במשך דקה (לא יותר, הן מאבדות את המרקם מהר מאוד) לקבלת טעם שהמייבא מתאר כטעם ענבי. כן, כמו ענבים. הפעם הכנתי מתכון פשוט למדי שמדגיש את טעמן המרתק לצד חזה עוף מוקפץ. 

ההכנה אורכת הרבה פחות מ-20 דקות (13 אם להיות מדויקים), וגם העלות לא מגיעה ממש ל-20 שקל, ככה שנשאר לכם מספיק ממון וזמן להכין על הדרך גם אורז לבן שיהווה שידוך מצוין לאנוקי והעוף.

חזה עוף מוקפץ עם אנוקי
וזה מה שייצא לכם אחרי 20 דקות. אם אתם יודעים לצלם כמובן | צילום: עמרי אנדרס צורף


המצרכים:
שני חזות עוף חתוכים לנתחים בגודל ביס
80 גרם פטריות אנוקי, חתוכות בבסיסן, מופרדות ושטופות.
גזר מגורר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית גרעיני פלפל צ'ילי (רצוי סודניה)
מעט שמן קנולה
מלח גס לפי הטעם
נבטי גרגר נחלים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חזות העוף החתוכים על אש קטנה כ-5 דקות מכל צד. מכינים בצד שתי צלחות ריקות
2. מוסיפים למחבת את הגזר המגורר ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.
3. מוסיפים את גרעיני פלפל הצ'ילי, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק והפטריות, ומקפיצים במשך דקה. ממליחים.
4. מעבירים במהירות לצלחות.
5. מקפיצים את יתר הפטריות (20 גרם) על מחבת ללא שמן למשך דקה. מסדרים על הצלחות נבטי גרגר נחלים שטופים ומומלחים קלות. מוסיפים את הפטריות וזוללים.