מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

20/20: אטריות אורז עם ירקות

אנחנו לא חיים במדינה טרופית, אבל זה לא ימנע מאיתנו להקפיץ אטריות אורז וירקות עם מעט פפאיה כתמתמה. 20/20 באווירה אסייתית קלילה

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק

למרות שאנחנו לא חיים בארץ טרופית, ושאי אפשר למצוא אננס וקוקוס בכל פינת רחוב, אנחנו עדיין יכולים לפנטז. ואחרי שבזמן האחרון נתקלנו בפפאיה במרכולים בעלות ריאלית – בקצת פחות מתשעה שקלים אפשר לקבל פרי שמספיק לשלושה תבשילים ומילקשייק – הלכנו על מנה אקזוטית קלילה ומרעננת.

אטריות אורז ופפאיה
בא לכם לחדש? אטריות אורז ופפאיה|צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

אטריות אורז עם ירקות ופפאיה

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 15 דקות

מצרכים:

2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש)
1 ראש ברוקולי קטן
1/2 סלסלת פטריות
6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז
כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק
1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים)
תבלינים: אבקת צ'ילי, קארי, רוטב סויה

הכנה:

1. קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים.
2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה.
3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין .
4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק.
5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת.
6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות.
7. אוכלים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:אטריות אורז עם ירקות

מצאתם טעות לשון?