מכירים את לביבות הבטטה הצמחוניות, שמוגשות עם רוטב יוגורט ואין מתאבן מוצלח מהן בכל העולם כולו? אז אלה האחיות שלהן, שמשתייכות לקטגוריית המנות העיקריות: בשריות, בשרניות, וביחד עם סלט ירקות קטן מחזיקות ארוחת ערב טובה ונעימה.

לביבות בטטה בשריות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
לביבות בטטה. מנה עם בשר | צילום: עמרי אנדרס צורף

לביבות בטטה בשריות

זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 20 שקל

המצרכים:
1 בטטה בינונית
250 גרם בשר בקר טחון (או תערובת של בקר ועוף)
1 ביצה מס' 3
1/3 כוס פירורי לחם
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל
תימין
שמן לטיגון
לימון להגשה

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבטטה ומגררים לתוך קערה.

2. מוסיפים את הבשר, הביצה, רסק העגבניות והתיבול ומערבבים.

3. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם ומערבבים.

4. מחממים שמן במחבת גדולה. קורצים כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ומעבירים למחבת.

5. מטגנים 5 דקות מכל צד, ומוציאים לנייר מגבת. מגישים עם לימון.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לביבות בטטה בשריות
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה משובחת
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים