מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

20/20: קציצות עוף ופטריות

מנה פשוטה ומושלמת לארוחת ערב ביתית – שלוקחת רק 20 דקות ועולה רק 20 שקלים

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק

ילדים מתים עליהן, ואי אפשר להאשים אותם – עם התיבול הנכון הקציצותהאלה הן אחד הדברים היותר טובים שיכולים לקרות לארוחת הערב שלכם.

קציצות עוף ופטריות
קציצות עוף ופטריות. אפשר גם בלי הרוטב|צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

קציצות עוף ופטריות

המרכיבים:
1חזה עוףקצוץ דק, או 300 גר' עוף טחון
1/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל לבן
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1 פרוסת לחם
4פטריותשמפיניון גדולות
1 ביצה בינונית
שמן לטיגון

לרוטב:
חופן עליבזיליקוםטריים או 3 קוביות בזיליקום קפואות של דורות
1 כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את המים, הלימון והתבלינים. חותכים את פרוסת הלחם לקוביות קטנות ומספיגים בתוך המים.

2. קוצצים את הפטריות דק ומערבבים עם העוף והלחם המושרה.

3. טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת

4. קורצים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומטגנים 2-3 דקות מכל צד (ניתן גם לאפות 7 דקות מכל צד).

5. טוחנים יחד את מרכיבי הרוטב, ומגישים.