מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

20/20: פסטה מלאה עם כבדים

אחרי עוד יום ארוך מדי במשרד - תאמינו לנו שזאת המנה שאתם רוצים לפגוש על הצלחת. 20 דקות, 20 שקל

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק

יש אנשים שאוכלים רק פסטה מלאה, כי זה יותר טעים להם, ויותר משביע, והקשיחות של הקמח המלא עושה להם את זה. אם אתם לא נמנים עם הקבוצה הזו, או שסתם לא בא לכם אוכל בריא מדי, אתם מוזמנים להכין את אותו מתכון עם פסטה רגילה. כך או כך, מדובר במנה נפלאה ומשמחת לסופו של יום שהתארך יתר על המידה.

פסטה מלאה עם כבדים
הייתם מאמינים שזה לוקח רק 20 דקות?|צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

פסטה מלאה עם כבדים

המצרכים:
500 גרם כבדים טריים
1 חבילת ספגטיני מקמח מלא (עובד מצוין גם עם פנה)
1 בצל לבן
2 שיני שום
1/3 כוס מים
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שטה גרוס (צ'ילי יבש)
מלח, פלפל
מים לבישול הפסטה
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול במים עד ה-3/4. מוסיפים מלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום ומנקים את הכבדים.
3. מציבים מחבת גדולה או ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן.
4. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הפסטה למים ומערבבים מעט.
5. מוסיפים את השום ואת כל התבלינים למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את המים.
6. מוסיפים את הכבדים ומטגנים 5 דקות.
7. מסננים את הפסטה, שוטפים קלות ומחלקים לצלחות.