רטטוי (צילום: עדי רם)
פלא מהיר | צילום: עדי רם
כשצרפתי חושב על ארוחת ערב מהירה הוא חושב על רטטוי, במיוחד אם הוא מגיע מדרומה של המדינה, שבורך בשמש ובמזג אוויר שמזכיר את זה שלנו. כמו שקורה בדרך כלל עם אוכל טעים, מדובר באחד המתכונים הכי פשוטים שיש: לוקחים את מיטב ירקות הקיץ שאפשר להשיג בשוק ומטגנים-מערבבים קלות עם שמן זית משובח, עשבי תיבול ושום. אפשר לאכול את הרטטוי עם קוסקוס, אורז או לחם טרי, ואפשר (ואף מומלץ) להשתמש במעט מהתבשיל כבסיס לשקשוקה.

רטטוי – תבשיל ירקות מפרובנס

זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 12 שקל

המצרכים (ל-2 מנות):
1 בצל לבן
1 חציל קטן
3 פלפלים בצבעים שונים
2 קישואים
3 עגבניות
4 שיני שום קצוצות
כף עלי תימין קצוצים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל

 אופן ההכנה: חותכים את הירקות לקוביות קטנות (על פי סדר הופעתם במתכון). מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לריכוך. מוסיפים את החציל ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והופך חום. מוסיפים את הפלפלים, וכשהם מתרככים את הקישואים, העגבניות, השום והתימין, ומתבלים. מטגנים עוד כחמש דקות, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.