את רוטב הפלפלים המשובח שלהלן אפשר להגיש עם כל מאכל נייטרלי, מאורז מלא ועד אטריות צלופן, והוא ייתן יופי של עבודה. בערך כמו רוטב עגבניות, רק יותר מרשים והרבה יותר טעים. אנחנו הלכנו על אורז לבן רגיל, כי הוא זמין ומהיר ומשביע, אבל אתם מוזמנים לגוון. מה שכן, חשוב להשתמש בירקות טריים ולא להיכנע לפטריות משומרות. ראו הוזהרתם.

רוטב פלפלים על אורז (צילום: עמרי אנדרס צורף)
נראה פשוט, אבל עשיר חושילינג | צילום: עמרי אנדרס צורף

אורז ברוטב פלפלים ופטריות

מצרכים:
כוס אורז שטוף ומיובש
שתי כוסות מים
כפית מחוקה מלח
מעט שמן, לטיגון האורז

לרוטב:
כף שמן
1 פלפל אדום
4 פטריות טריות
1 כף קמח
1 כוס מים
תבלינים

אופן ההכנה:
1. מטגנים את האורז במעט שמן, בערך דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים והמלח. מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הכי קטנה שיש ומבשלים 15 דקות, עד שכל המים מתאדים (מי שיש לו שיטות אחרות להכנת אורז מוזמן ללכת על פי שיטותיו).
2. בינתיים קוצצים את הפלפלים לקוביות בגודל ס"מ ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
3. מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הפלפלים. מנמיכים את האש ומטגנים כחמש דקות.
4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים – מלח, פלפל, בזיליקום קצוץ, כוסברה טחונה, אבקת מרק עוף, תימין - תלוי מה יש בבית.
5. מוסיפים חצי כוס מים ומגבירים את האש מעט.
6. כשהמים מצטמצמים כמעט לחלוטין מערבבים במחצית הכוס הנותרת את כף הקמח ומוסיפים למחבת בהדרגה - זהירות לא להציף לחלוטין את המחבת, להוסיף רק עד שבסיס המחבת מתמלא מים.
7. כשהרוטב מסמיך יוצקים אותו מיד על האורז, ומגישים.