ג'יימי אוליבר (צילום: אור גץ)
ג'יימי אוליבר- האיש, ההשראה והשקית | צילום: אור גץ

ג'יימי אוליבר הוא אחד השפים האהובים עליי. הוא גורם להכל להיראות קל וכיפי, ולא משנה כמה תלוש זה לגדל סלרי בתוך מגף ישן על אדן החלון, הוא נותן לזה נופך סקסי. לפני שנה צפיתי באחת התכניות שלו (הבנאדם לא מפסיק לעשות ספיישלים) והוא הראה שם מתכון מעניין לעוף עם נודלס בתנור, שנאפה בתוך שקית שהוא הנדס מנייר אלומיניום. שיטת ההכנה הייתה פשוטה: דחוף הכל לשקית, אפה, אכול. החלטתי לנסות.
התוצאה הראשונה יצאה פחות מנהדרת; הנודלס היה רך מדי, העוף לא עשוי דיו והתיבול לוקה בחסר, כל זה לא עצר אותי. במהלך השנה הזו ניסיתי כמה מתכוני שקית שונים, כולם מתבססים על העיקרון לפיו אם מכניסים לשקית חומרים שמסתדרים אחד עם השני, בסוף נגלה בתוכה מאכל טעים.
וכך היה. פרט לנסיון הראשון לגייר רכיבים בריטים, כל הניסיונות יצאו טעימים ומוצלחים ועוררו תהודה חיובית מצד שפני הניסיון להם הגשתי את המנות. הפעם החלטתי להשתמש ברכיב מעט יקר, אך כזה שזמן ההכנה שלו מהיר במיוחד.

אין תמונה
התוצאה: סלמון אפוי עם שעועית ירוקה ופלפל אדום
באטליז בסופר ביקשתי פילה סלמון טרי ב20 שקלים. קיבלתי בערך 400 גרם, כמות שמספיקה בדיוק לשתי מנות. על הדרך גם קניתי כ- 50 גרם שעועית ירוקה טרייה ופלפל אדום אחד קטן, מה שהוסיף חמישה שקלים לחישוב הכללי. לחלוטין שווה את זה.

מרכיבים
400 גרם פילה סלמון טרי
50 גרם שעועית ירוקה דקה
50 גרם שעועית ירוקה עבה
1 פלפל אדום קטן
15 גרם חמאה
3 כפות יין לבן (אופציה. כל יין יתאים, אפילו מוסקט מתוק, אפילו יין שאתם מתלבטים אם כבר הפך לחומץ)
קורט תימין יבש (אופציה)
מלח, פלפל, שמן זית או קנולה.

הכנה
1. מחממים תנור ל250 מעלות
2. מכינים את השקית- פורסים על משטח העבודה יריעה של נייר אלומיניום באורך 50 ס"מ ומעליה יריעה בגודל זהה. מהדקים את היריעה העליונה לתחתונה באמצעות קיפול של שלוש דפנות בלבד מוערכים קצת כדי להדק היטב. עכשיו אמורה להיות לכם שקית שפתוחה רק בצד אחד.
3. חולטים את השעועית- מכינים קערה עם מים קרים מאוד ומניחים בצד, מרתיחים מים ומוזגים לסיר עם מעט מלח, זורקים את השעועית למים הרותחים משהים אותה שם שלוש דקות מסננים ומעבירים למים הקרים (המים הקרים אינם הכרחיים אך הם מעניקים לשעועית צבע מרהיב ומרקם נחמד).
4. בינתיים פורסים את הפלפל לפרוסות גסות ומכניסים לשקית.
5. חורצים את הסלמון לכל אורכו, בערך בכל שלושה סנטימטרים. ממליחים, מפלפלים, מושחים בשמן זית או קנולה. מוודאים שהתיבול חילחל גם לתוך החריצים. (מומלץ להשתמש בכפפות, ריח של דגים לא יורד בקלות מהידיים). מניחים את הפילה החרוץ בשקית, על הפלפלים ומעל מפזרים את השעועית החלוטה.
7. בוזקים תימין, מלח, ופלפל לתוך השקית באופן די רנדומלי. זה לא באמת משנה כי כל הטעמים יתערבבו. מוזגים פנימה את היין, מניחים את החמאה בראש הערימה. סוגרים את השקית באותו אופן כמו שאר הדפנות.
8. אופים רבע שעה.
9. מוציאים על צלחת, קורעים את השקית מאוד בזהירות. אין דבר נחמד פחות מלחטוף את האדים האלו לפנים.
10. זוללים במהירות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון בשקית ב-20 דקות
>> לעוד מתכונים מהירים, פשוטים וזולים