שעועית ירוקה היא לא מה שהייתי מכנה "ירק ורסטילי". היא תמיד מגיעה באותן שלוש-ארבע וריאציות (עם עגבניות, עם שום ולימון, עם סויה), ובזה מסתכם המנעד הקולינרי המקובל שלה. המנה הבאה מתבססת על המטבח היווני, וחוגגת את כל מה שכיף לאכול כשהאוויר בחוץ מתחמם. אל תתבלבלו מהפשטות, המאפה הקטן הזה עתיד לכבוש את לבכם.

מאפה שעועית בסגנון יווני (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מאפה שעועית יווני. בלי עגבניות, בלי שום ובלי סויה! | צילום: עמרי אנדרס צורף

מאפה שעועית בסגנון יווני

זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 20 שקל

המצרכים:
300 גרם שעועית ירוקה טרייה
100 גרם גבינת פטה
3-4 פטריות שמפיניון בינוניות
3-4 עגבניות מיובשות
שמן זית
מלח, פלפל, רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. בינתיים שוברים את הקצוות של השעועית וחולטים במים רותחים ל-2 דקות.

2. פורסים את הגבינה והפטריות לפרוסות דקות, קוצצים את העגבניות המיובשות ומערבבים הכל יחד בכלי חסין אפייה. מתבלים.

3. בוזקים שמן זית ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומגישים עם יין לבן או סודה.

4. אופציה לשדרוג, אם יש זמן: פורסים לחם בן יום לקוביות גדולות ומסדרים על התבנית לפני האפייה. בוזקים גם עליו שמן זית ואופים עד שהלחם משחים.

>> גרסת ההדפסה של המתכון: מאפה שעועית בסגנון יווני

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מהממת עם ירקות ועשבי תיבול
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים