mako
פרסומת

20/20: פסטה ברוטב שמנת וסלמון

אם נדמה לכם שמנה שמכילה דגים או בשר תמיד תדרוש הרבה זמן והשקעה – המתכון הזה יוכיח לכם אחרת. הדרך הכי פשוטה להרשים אורח חובב דגים שצנח עליכם לפתע או סתם לפנק את עצמכם עם רוטב ורדרד

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק
פסטה פנה לא מבושלת על רקע משטח אדום
אל תבשלו אותה יותר מדי. פסטה פנה | צילום: istockphoto

אחת המנות האהובות על חבריי היא פסטה עם סלמון. זו המנה הראשונה שהם מזמינים במסעדה חדשה, ובדרך כלל גם המדד היחסי לטיבה וגורם רציני בשיקול האם לשוב אליה. לאורך השנים היו מספר ניסיונות לשחזר את המנה הפשוטה בבית, אך הם נכשלו חרוצות עקב בישול יתר של הדג, בישול לא מספק או תיבול משונה של הרוטב.

השבוע הצלחנו סוף סוף לשחזר את המנה במדויק, בעזרת תיבול קלאסי ומתון ופסטה אל-דנטה. מחירה של ארוחה זוגית הוא 25 שקלים, אך אם מאכילים ארבעה פיות המחיר מגיע ל-40 שקלים.

פנה סלמון

זמן הכנה: 15 דקות.
מחיר:40 שקלים ל-4 מנות.

מצרכים:
1 חבילת פסטה פנה
1 מיכל שמנת מתוקה 15%
2 מארזים של נתחי סלמון (יש שני נתחים בכל אחד)
מלח
פלפל
מוסקט

פסטה ברוטב שמנת
רוטב פשוט וטעים. פסטה ברוטב שמנת וסלמון | צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

הכנה:
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. במקביל, מוזגים השמנת למחבת עמוקה ומתבלים בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון וקורט אגוז מוסקט טחון. מביאים לרתיחה.
2. מוסיפים למים הרותחים בסיר את הפסטה. בוחשים כל כמה דקות ומוציאים אחרי כ-7 דקות, כשהפסטה היא אל-דנטה. מסננים ושוטפים במים.
3. פורסים את הסלמון לנתחים בעובי של 2 ס"מ ומוסיפים לשמנת שרתחה. מחלישים את האש ומבשלים כדקה. הופכים את הנתחים ומבשלים דקה נוספת.
4. מחלקים את הפסטה לארבע צלחות קעורות, מוזגים את הרוטב מעל, מתבלים במעט פלפל שחור ומגישים.