מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

20/20: פסטה עם קישואים

גם פחמימות, גם קצת ירוק – שי צברי מהנדס עבורכם ספגטי עם קישואים בלימון, שלא יעלה לכם אפילו טיפה אחת של זיעה

שי צברי
mako
פורסם:
פסטה קישואים
פסטה קישואים|צילום: שי צברי, mako
הקישור הועתק
פסטה קישואים
פסטה עם קישואים. אל תוותרו על הלימון|צילום: שי צברי, mako

בשביל רוב האנשים שאני מכיר ארוחת ערב מהירה זה פסטה. היא זולה, טעימה, משביעה ומנחמת, מכינים אותה בדקות, ואחרי יום עבודה מפרך זה בדיוק מה שאדם צריך מהאוכל שלו. הנה הצעה למנה שכוללת גם ירקות, בשביל הוויטמינים, במקרה הזה קישואים. הקפידו לא לטגן את הקישואים מעבר לדרוש, כדי שיישארו מעט פריכים.

ספגטי עם קישואים בלימון

זמן עבודה: 15 דקות
מחיר מצרכים: 20 שקל

ל-4 מנות:
500 גרם ספגטי
8 קישואים קטנים ומוצקים פרוסים דק לעיגולים
3 שיני שום קצוצות דק
גרידה ומיץ מלימון אחד
מעט פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה בהרבה מים עם מלח.

2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים שום. כשהשום מעלה מעט ריח מוסיפים את הקישואים והשאטה ומערבבים. מטגנים-מערבבים עד שהקישואים מוכנים אך עדיין פריכים, כ-5 דקות. מניחים בצד עד שהפסטה מוכנה.

3. מערבבים את הקישואים עם הפסטה, מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ, טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה יוצקים מעל מעט שמן זית טרי. מגישים עם גבינת פרמז'ן/קשקבל מגוררת, אם יש.

* גיוונים: אפשר להחליף את גרידת הלימון ומיץ הלימון בכפית רוזמרין מיובש ומרוסק ביד, בתימין, בזיליקום או אפילו פטרוזיליה.