mako
פרסומת

20/20: פסטה עם עשבי תיבול וירקות

מנת פסטה קלילה וזולה להפליא, שנראית כמו מיליון דולר וטעימה כמו מיליארד

עמרי אנדרס צורף
mako
פורסם:
הקישור הועתק

מתכון פסטה בסיסי ומשובח, שיש בו מהכל: ירקות, עשבים, ושמנת מתוקה אחת, שמנצחת על כולם ביד רמה. להתראות פסח, שלום בצק.

פסטה עשבי תיבול וירקות
פסטה עם עשבים, ירקות ושמנת. עד הפסח הבא | צילום: עמרי אנדרס צורף, mako

פסטה עם עשבי תיבול וירקות

זמן הכנה: 15 דקות
מחיר: 20 שקלים

מצרכים:
1 חבילה פסטה
1 כרובית קטנה או חצי כרובית רגילה
1 גזר
6 פטריות שמפיניון
1 מכל שמנת מתוקה 10%
2 שיני שום
1 כפית רוזמרין קצוץ
2 כפות בזיליקום קצוץ דק מאוד
1 כף תימין
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 כפות שמן, לטיגון

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול מים עם קרט מלח.
2. בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, קולפים את הגזר וקוצצים לרבעים דקים, חוצים את הפטריות ופורסים דק, קוצצים את כל עשבי התיבול קטן קטן, קולפים את השום ופורסים דק.
3. מחממים את השמן במחבת רחבה או סיר יחד עם שיני השום והרוזמרין.
4. מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-4 דקות.
5. בינתיים מוסיפים את פרחי הכרובית למים הרותחים. ממתינים מספר שניות עד שהמים ירתחו מחדש (הכרובית מקררת אותם) ומוסיפים את הפסטה. מערבבים קלות ומבשלים 6-7 דקות עד שהפסטה אל דנטה – מעט קשה במרכז.
6. בינתיים מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את השמנת ויתר העשבים והתבלינים.
7. מביאים את השמנת לרתיחה ומנמיכים את האש.
8. מסננים את הפסטה והכרובית ומוסיפים למחבת הרוטב. מערבבים בזהירות ומתקנים את התיבול.
9. מגישים עם נענע טרייה או בזיליקום טרי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם עשבי תיבול וירקות