פסטה זריזה עם רוטב עגבניות תמים למראה, שמסתיר בחובו עושר טעמים של ים וחופשה. אין מה לומר, אנשובי הוא אחד הדברים היותר טובים שאתם יכולים לעשות לפסטה שלכם.

פסטה פוטנסקה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פוטנסקה. אמרו כן לאנשובי | צילום: עמרי אנדרס צורף

פסטה פוטנסקה

מחיר: 15 שקלים
זמן הכנה: 15 דקות

המצרכים:
50 גרם אנשובי
2 עגבניות בינוניות
2 שיני שום
250 גרם פסטה מכל סוג
מלח, פלפל, סוכר
מעט שמן לטיגון
מים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול.

2. בינתיים קוצצים את העגבניות לקוביות בינוניות ואת השום לפרוסות, ומחממים שמן במחבת גדולה (כזו שיכולה להכיל את כל המנה).

3. מטגנים את האנשובי מספר דקות עד שהוא מאבד לחלוטין את הצורה שלו. זהירות, מדי פעם הדג עשוי להתיז שמן.

4. מוסיפים את השום למחבת, מטגנים יחד דקה ומכניסים גם את העגבניות. בשלב הזה המים בסיר אמורים כבר לרתוח – מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5. מתבלים את הרוטב, מוסיפים בין חצי כוס לכוס מים ומבשלים עד שהעגבניות מתמוססות לכדי רוטב אחיד.

6. מסננים את הפסטה, מעבירים למחבת ומערבבים עד שהפסטה כולה מצופה בשכבה אחידה של רוטב. מגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה פוטנסקה
 >> בשבוע שעבר הכנו נגיסי כבד