מתכונים עם דבש מהתוכנית "עוטף ישראל"
רוסטביף סינטה עם תפוחי אדמה ובצל, שווארמה מפטריות פורטובלו וגבינת ברי צלויה עם דבש ותימין. עומר מילר אירח את הדבוראי גל גולן ממושב גילת, והכין איתו 3 מנות עם דבש בתקווה לשנה מתוקה יותר
עוטף ישראל
פורסם:

הקישור הועתק
השף עומר מילר מארח חקלאים ומבשל להם ארוחה מהתוצרת שלהם, והיום: גל גולן ממושב גילת שבנגב, המייצר דבש בטעם אבוקדו, הדרים, אקליפטוס וגם ינבוט.
רוסטביף סינטה בדבש ותפוחי אדמה
המרכיבים:
2 ק"ג סינטה (בנתח אחד)
מלח ופלפל שחור
שמן זית
2 כפות דבש
לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה
2 בצלים
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורחים את נתח הסינטה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה משני הצדדים עד השחמה. מעבירים את הנתח לתבנית מרופדת נייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים. את הבצל פורסים לחצאי טבעות. מפזרים את תפוחי האדמה והבצל מסביב לסינטה ובוזקים שמן זית, דבש, מלח ופלפל.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור. צולים כ-20 דקות, מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לצלות עד השחמה.
- נותנים לסינטה לנוח 15-20 דקות, פורסים ומגישים.

שווארמה פטריות עם דבש
המרכיבים:
800 גרם פטריות פורטובלו גדולות ושטוחות ("סטייקים")
שמן זית
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
1 שן שום, פרוסה
מלח ופלפל שחור
1 בצל סגול
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורידים את הרגליים מהפטריות ומערבבים את הפטריות עם שמן הזית והתבלינים בקערה.
- חוצים את הבצל הסגול, תוקעים בו שיפוד ומשחילים את הפטריות.
- מרטיבים בעוד קצת שמן זית ובדבש וסוגרים בחצי השני של הבצל. צולים בתנור 10 דקות ופורסים כמו שווארמה.
** אפשר לשבץ בשיפוד גם פרוסות של ראש סלרי.

גבינת קממבר אפויה בדבש
המרכיבים:
גבינת קממבר עגולה שלמה
כמה גבעולי תימין
דבש
להגשה:
4-5 תאנים טריות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור במצב גריל ל-200 מעלות. מניחים את גבינת הקממבר על נייר אפייה וחורצים בה חריצים שתי וערב. מפזרים גבעולי תימין.
- סוגרים את נייר האפייה סביב הגבינה ומכניסים לגריל 6-8 דקות.
- מוציאים, פותחים את נייר האפייה ומזלפים דבש.
- חותכים את התאנים לחצאים או רבעים ומגישים עם הגבינה.
פרסומת

חג שמח!
מצאתם טעות לשון?