mako
פרסומת

המתכונים של עומר מילר מהתוכנית "עוטף ישראל"

השבוע בתוכנית מארח עומר מילר את דגן פלג, ממחלבת בארי. ביחד הם מכינים סלט חדר אוכל עם פיתה קריספית, מק אנד צ'יז בגרסת הכרובית, וגבינת ריקוטה ביתית רכה וטעימה בשילוב פירות העונה. הנה המתכונים

עוטף ישראל
פורסם:
גבינת ריקוטה ביתית עם פרי עונתי
גבינת ריקוטה ביתית עם פרי עונתי | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12
הקישור הועתק

סלט חדר אוכל 

המרכיבים:

לסלט:

1 מלפפון

1 עגבנייה

1 גזר

5 צנוניות

1 פלפל אדום וצהוב

רבע חבילת נבטים

1 ביצה חצי קשה

גבינה צפתית 

לקריספי פיתה:

1 פיתה

שמן זית

זעתר

לרוטב:

שמן זית

מלח 

לימון 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקריספי פיתה: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. פורסים את הפיתה לשניים מורחים על החלק הפנימי שמן זית עם זעתר, חותכים לקוביות.

3. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהפיתות שחומות וקריספיות. מצננים לפני ההגשה.

4. לביצה: מרתיחים סיר עם מים. כשהמים רותחים מכניסים את הביצה ושמים טיימר ל-8 דקות. מוציאים את הביצה למי קרח, מקלפים וחותכים לחצי להגשה.

5. חותכים את כל הירקות גס. 

6. שמים בצנצנת שמן זית, מלח ולימון. משקשקים לקבלת ויניגרט.

7. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

8. מסדרים בקערה, מפזרים מעל את הקריספי פיתה זעתר וקוביות של גבינה צפתית.

 

סלט חדר אוכל עם גבינת בארי
סלט חדר אוכל עם גבינה צפתית | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

כרובית אנד צ'יז  

המרכיבים: 

1 כרובית 

150 גרם מיקס גבינות קשות מגוררות ממחלבת בארי: גררית, אשכול, מדבר

4 כפות שמנת מתוקה 38%

פרמזן 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. מפרידים את פרחי הכרובים. חולטים במים רותחים לשלוש דקות.

3. מכניסים את הגבינות לסיר קטן. שמים על האש ומוסיפים שמנת. מערבבים עד שגבינות נמסות והכל אחיד.

4. מסדרים בתבנית אינגליש קייק את פרחי הכרובית החלוטים. שופכים מעל את תערובת הגבינות. מגררים מעל פרמזן. ניתן להוסיף מעט מלח אם חסר.  

5. מכניסים לתנור ל-10-15 עד להשחמה. 

מק אנד צ'יז כרובית
מק אנד צ'יז כרובית | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

ריקוטה ביתית עם פרי עונתי 

המרכיבים: 

2 ליטר חלב מפוסטר משקית

6 כפות חומץ 5% (אפשר גם חומץ תפוחים או מיץ לימון)

מעט מלח (לא חובה)

לטופינג:

פטל

אוכמניות

דבש

פלפל שחור

שמן זית  

אופן הכנה: 

1 . שופכים את החלב לסיר ומניחים על האש.

2. מחממים את החלב ל-88 עד 92 מעלות תוך ערבוב למניעת חריכה. במידה שאין מד טמפרטורה, הסימן שהחלב מוכן הוא היווצרות בועות קטנות סביב דופן הסיר. אסור שהחלב יגיע לרתיחה.

3. מורידים מהאש. מערבבים במהירות ליצירת מערבולת.

4. מוזגים את החומץ לאט לאט על ציר הרדיוס פנימה והחוצה לסירוגין.

5. מניחים לכ- 20 דקות. מסתכלים איך נוצרים "ענני ריקוטה".

6. באמצעות כף מחוררת מעבירים את "ענני הריקוטה" למסננת מרופדת בבד חיתול או מפה חד פעמית שמרטיבים וסוחטים. אם רוצים מליחות עדינה מוסיפים את המלח ומערבבים.

7. נותנים לגבינה לטפטף במשך שעה עד שעתיים.

8. מסדרים בצלחת: שמים את הריקוטה, מעל את פירות היער, קצת פלפל שחור גרוס ומזלפים שמן זית. אם רוצים קצת יותר מתיקות ניתן לזלף מעט דבש.

** ניתן להמשיך לתבל את הגבינה לפי הטעם, להוסיף לסלטים או למלא מאפים. 

בתיאבון!