mako
פרסומת

המתכונים של עומר מילר מהתוכנית "עוטף ישראל"

השבוע מארח עומר מילר את רמי שדה, מגדל עשבי תיבול מעין יהב. ביחד הם מכינים קציצות טונה מהירות עם סלט עגבניות ועשבים, חזה עוף במרינדה ירוקה ופילטים של דג פורל עם חמאת עשבים. הנה המתכונים

עוטף ישראל
פורסם:
קציצות טונה וסלט עגבניות עם עשבי תיבול
קציצות טונה וסלט עגבניות עם עשבי תיבול | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12
הקישור הועתק

קציצות טונה וסלט עגבניות עם עשבי תיבול

המרכיבים:

לקציצות:

300 גרם טונה משימורים

150 גרם גבינת חלומי

2 ביצים

רבע בצל טרי קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה (או כף של בצל מטוגן קפוא)

מלח

שמן זית לטיגון

 

לסלט:

עגבניות מכל מיני סוגים וצבעים

חצי צרור בזיליקום

רבע צרור שמיר, קצוץ גס

1 פלפל חריף, פרוס לטבעות (או לפי הטעם)

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הטונה.
  2. מגררים את החלומי על החלק העבה בפומפייה.
  3. מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות ומטגנים במחבת 3 דקות מכל צד, עד השחמה.
  5. הסלט: חותכים את העגבניות גס ומעבירים לקערה. מוסיפים עלי בזיליקום ושמיר וטבעות פלפל חריף. מתבלים בשמן זית ומלח.
חזה עוף במרינדת עשבים
חזה עוף במרינדת עשבים | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

 

חזה עוף במרינדת עשבים

המרכיבים:

4 חצאי חזה עוף

 

למרינדה:

חצי כוס שמן זית

2 כוסות עשבים קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

1 כפית שום כתוש

2 כפות דבש

1 כפית סחוג ירוק

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד העוף בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את העוף ומצפים היטב בתערובת הירוקים. מניחים ללפחות שעה במקרר.
  3. מעבירים לתבנית  וצולים ב-180 מעלות 25 דקות.
פילה פורל עם חמאת עשבים
פילה פורל עם חמאת עשבים | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פילה פורל עם חמאת עשבים

המרכיבים:

4 פילטים של פורל

חבילת ערמונים קלופים

מלח

פלפל שחור

 

לחמאת התבלינים:

200 גרם חמאה

חצי צרור פטרוזיליה

3 גבעולי שמיר

עלים מ-5 גבעולי בזיליקום

חצי צרור כוסברה

1 כף רוטב סויה

1 כף סירופ מייפל

שן שום כתושה

רבע צ'ילי אדום, קצוץ

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל מרכיבי החמאה במעבד מזון. מעבירים לנייר אפייה ומגלגלים לנקניק. מעבירים לקירור להתייצבות.
  2. מסדרים על תבנית התנור עם נייר אפייה את הערמונים ומעליהם את פילה הדג. מתבלים במלח ופלפל.
  3. פורסים מחמאת התבלינים פרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים על כל פילה כמה מטבעות.  
  4. צולים רבע שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות, טורבו.

שבת שלום.