המתכונים של עומר מילר מהתוכנית "עוטף ישראל"
השבוע בתוכנית מארח עומר מילר את גבי קוניאל מבראשית, מגדל פירות מקיבוץ מרום גולן. ביחד הם מכינים סלט עוף עם תפוח עץ, טרטר של דג עם נקטרינה וירוקים ומאפה דובדבנים וקרם שקדים, שמגישים עם שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית. הנה המתכונים

סלט עוף עם תפוחים
המרכיבים:
2 יחידות חזה עוף
1 תפוח ירוק/אדום, חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
רבע בצל סגול, קצוץ דק
אגוזי מלך קצוצים
רבע צרור פטרוזיליה או עירית, קצוץ
לרוטב:
כף ושליש מיונז
כפית חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון (לרענון ולמניעת השחרה של התפוח)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את העוף לקוביות, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים על מחבת חמה עד שהעוף מבושל, ומצננים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
- טורפים בקערית נפרדת את מרכיבי הרוטב.
- שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

טרטר דג עם נקטרינה
המרכיבים:
200 גרם דג לבן טרי, ללא עור ועצמות
1 נקטרינה, חתוכה לקוביות קטנות
10 עלי נענע, קצוצים דק דק
5 עלי בזיליקום, קצוצים דק דק
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
רבע בצל סגול, קצוץ דק
רבע צ'ילי אדום, קצוץ דק
שמן זית
מלח
לימון/ליים
יוגורט יווני
אופן ההכנה:
- קוצצים את הדג בסכין.
- מערבבים את הדג עם הנקטרינה והירקות בקערה, מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים עד שהשמן עוטף הכל.
- מוסיפים לימון ומערבבים. מגישים על יוגורט יווני.

מאפה כפרי עם דובדבנים ושמנת חמוצה
המרכיבים:
לבצק פריך:
140 גרם קמח (ניתן לשלב בין כוסמין ללבן)
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף סוכר קנים
קורט מלח
1 חלמון
ביצה טרופה, להברשה
למילוי:
200 גרם קמח שקדים
75 גרם חמאה רכה
2 כפות ממרח שקדים
1 כף אבקת סוכר
דובדבנים מגולענים
להגשה:
שמנת חמוצה
שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר או במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כמה שניות עד שהבצק מתאחד לצורת כדור (ניתן להוסיף מעט מים קרים במידת הצורך). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים בין חצי שעה לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים קרם שקדים: מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח שקדים, חמאה רכה, ממרח שקדים ואבקת סוכר.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מורחים את קרם השקדים במרכז ומעל מסדרים את הדובדבנים המגולענים. סוגרים את קצות הבצק על המלית מכל הצדדים, כך שעדיין רואים במרכז את עיקר המלית.
- מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים, מצננים ומגישים עם שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית.
בתיאבון!