mako
פרסומת

מתכוני שמן זית מהתוכנית "עוטף ישראל"

השבוע מארח עומר מילר את השמננית איילה נוי מאיר מבית הבד ריש לקיש בציפורי. יחד הם מכינים סלט שעועית ופורל כבוש ביתי, מסחאן עוף עם אורז אדום ומוס גבינה מתוק-מלוח, שכיכב אצל עומר מילר במסעדה. הנה המתכונים

עוטף ישראל
פורסם: | עודכן:
מוס גבינה מלוח מתוק
מוס גבינה מלוח מתוק | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12
הקישור הועתק

סלט שעועית עם פורל כבוש

המרכיבים:

לפורל הכבוש:

פילה פורל

מלח גס

לסלט השעועית:

כוס שעועית לבנה

בצל סגול, פרוס לקשתות

צ'ילי אדום, פרוס

פטרוזיליה קצוצה

כוסברה קצוצה

פלחי לימון

מלח

פלפל גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מייבשים היטב את הדג בנייר סופג. מכסים במלח גס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. במקביל משרים את השעועית בהרבה מים לאותו פרק זמן.
  2. יום למחרת שוטפים את הנתח תחת מי ברז להורדת המלח והתבלינים. אם רוצים, משרים כ-10 דקות במים קרים (לא חובה).
  3. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד לריכוך.
  4. מערבבים את השעועית המבושלת עם שאר חומרי הסלט.
  5. פורסים את הדג לפרוסות בעובי שאוהבים, מוסיפים לסלט ומגישים.
סלט שעועית עם פורל כבוש
סלט שעועית עם פורל כבוש | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עוף מסחאן

המרכיבים:

4 שוקי עוף

4 ירכיים

בצל, פרוס

מקלות קינמון

2 פרוסות ארוכות של שורש כורכום טרי

מלח

פלפל שחור

הרבה שמן זית

אורז ופטריות:

כוס אורז אדום

קופסת פטריות פורטובלו

קופסת פטריות שמפיניון

כף שמן זית

כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. המסחאן: שמים בסיר חרס את העוף, הבצל והתבלינים. מכסים בשמן זית. צולים שעה וחצי ב-160 מעלות.
  2. האורז: מטגנים את האורז והפטריות בשמן זית ומוסיפים מלח.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים כ-45 דקות, עד שהאורז מוכן.
  4. מגישים את העוף עם האורז.
מסחאן
מסחאן | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

מוס גבינה

המרכיבים:

14 גרם ג'לטין

4-5 כפות מים

250 גרם שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינת פטה כבשים

500 גרם גבינה ריקוטה פרסקה

מוס גבינה מלוח מתוק
מוס גבינה מלוח מתוק | צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12
פרסומת

להגשה:

דבש

שמן זית

פיסטוקים

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הג'לטין בקערית עם המים ל-20 דקות, שיתרכך.
  2. מעבירים לסיר עם 5 כפות שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות.
  3. טוחנים במעבד מזון את החמאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה וטוחנים שוב. מוסיפים את הריקוטה.
  4. מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל למעבד המזון.
  5. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת חזקה. מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.
  6. מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות או לתבנית בקוטר 18 ס"מ (אפשר גם לעצב ברינג). מקפיאים שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.
  7. זולפים דבש ושמן זית, מפזרים פיסטוקים ומגישים.

שבת שלום.