המתכונים של עומר מילר מהתוכנית "עוטף ישראל"
השבוע בתוכנית מארח עומר מילר את לילך אסרף ממושב כנף שברמת הגולן. ביחד עם בעלה דן, השניים מתפעלים את חוות עזיזו, בה הם מגדלים לבנדר ומוכרים שלל מוצרים על בסיסו עוד מ-1987. יחד הם מכינים אמנון בר פפיוט עם תערובת עשבים ולבנדר, קציצות פרגית אורגנית ולבנדר וגלידת לבנדר שמוגשת עם קראמבל עוגיות חמאה ולבנדר. הנה המתכונים

אמנון בר פפיוט עם תערובת עשבים ולבנדר
המרכיבים:
4 פילה דג, ללא עצמות
פרחי כרובית מחצי כרובית
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 לימון, פרוס לפרוסות דקות
תערובת של טימין ולבנדר, קצוצים
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חולטים כרובית ותפוחי אדמה בסיר עם מי רותחים עד שהם מתרככים.
- מסדרים על נייר אפייה את הפילטים של הדג. מניחים עליו את פרוסות הלימון, הכרובית ותפוחי האדמה.
- מתבלים בלבנדר, טימין, שמן זית, מלח ופלפל. עוטפים היטב בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור ואופים למשך 15 דקות.

קציצות פרגית אורגנית ולבנדר
המרכיבים:
לקציצות:
חצי קילו פרגית, טחונה
חצי קילו חזה עוף, טחון
4 ביצים
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 כפיות לבנדר
מלח
שמן זית לטיגון
לסלט:
חצי צרור כוסברה, מופרד לעלים
5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים
חצי צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים
5 גבעולי בזיליקום, מופרדים לעלים
1 בצל סגול קטן, פרוס דק לחצאי ירח
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
מעט לבנדר
מלח
שמן זית
לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות.
- מכדררים לקציצות בגודל בינוני.
- מחממים מחבת עם שמן זית (בחצי גובה). מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מתבלים.
- מגישים את הקציצות לצד הסלט.
גלידת לבנדר וקראמבל עוגיות חמאה ולבנדר
המרכיבים:
לעוגיות חמאה:
3 כוסות קמח תופח
שלושת רבעי כוס סוכר
150 גר' חמאה, מומסת
2 ביצים L
1 כף לבנדר
לגלידה:
350 מ"ל חלב ממותק
250 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם מייפל
1 וחצי כפות לבנדר
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים את החמאה והלבנדר בסיר קטן ומחממים על האש. מערבבים עד שהחמאה נמסה.
- מורידים מהאש ומצננים מעט.
- שמים את כל מרכיבי העוגיות בקערה, כולל החמאה. לשים עד לקבלת בצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה. ניתן לפזר מעט סוכר מעל אבל לא חובה.
- מכניסים את הבצק המרודד לתנור למשך 15 דקות או עד להזהבה הגונה. מצצנים מעט.
- מכינים את הגלידה: מחממים את המייפל בסיר על אש קטנה יחד עם הלבנדר עד לרתיחה. מקררים.
- מקציפים את השמנת עם החלב הממותק והמייפל המתובל. מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים לפחות 6 שעות, עדיף לילה שלם.
- מעבירים במכונת גלידה.
- מרכיבים את המנה: שמים בקערית כדור גלידה, בוצעים חתיכה מעוגיית הענק, ומניחים מעל הגלידה ומגישים.

בתיאבון!