mako
פרסומת

היא מתוקה כמו סוכרייה, כמו קרם לימון, קראמבל ותאנים טריות: קבלו את הקינוח של ירדן ומשה פרץ

כבר אפשר להגיד שירדן ומשה פרץ צלחו את הארוחה שהגישו ב"המטבח המנצח VIP", והציבו רף גבוה מאוד לשאר המשתתפים (פרק חדש הערב, קשת 12). לצד אנחות ההנאה מכל המנות שגרמו לנו לקנא שלא טעמנו, היה קינוח אחד שלא יכולנו להוריד ממנו את העיניים. קרם לימון והפתעות עם תאנים טריות. רצנו למטבח להכין, ועכשיו גם אתם יכולים

דסק קשת 12
mako
פורסם:
משה פרץ, ירדן גוזלן פרץ, חיים כהן
משה פרץ, ירדן גוזלן פרץ, חיים כהן|צילום: המטבח המנצח VIP, גיא פינס
הקישור הועתק

המרכיבים:

לקרם:
600 גרם סוכר
300 מ"ל מיץ לימון טרי
2 יחידות מחמאה (400 גרם)
13 ביצים

לקראמבל:
1 כוס קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שקדים + פקאנים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
חצי כפית מי זהר

להגשה:
10 תאנים טריות, פרוסות או חתוכות לשישיות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקרם:ממיסים את הסוכר עם הלימון והמחמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים כ-5 דקות.
  2. טורפים את הביצים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מערבבים את הביצים עם תערובת המחמאה והלימון לקבלת קרם אחיד. מקררים.
  1. מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים וקליפת הלימון.
  2. מוסיפים את קוביות המחמאה ומשפשפים בידיים עד לקבלת מרקם של פירורים גסים, כמו חול רטוב (אפשר לעשות את זה במיקסר).
  3. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים קלות (לא לשים, רק מערבבים בעדינות).
  4. מפזרים את בצק הקראמבל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 30–35 דקות, עד שהבצק מזהיב.

מעבירים את קרם הלימון לצלחת הגשה, מפזרים קראמבל ומקשטים בתאנים טריות.

מצאתם טעות לשון?