"לעילא ולעילא": כך תכינו את הארוחה של דנה ואילון זרמון
לאחר שני זוגות שהרימו את הרף בעונה החדשה, התמודדו דנה זרמון ואביה אילון עם משימת הבישול ב"המטבח המנצח VIP" והרשימו את השופטים. השניים הגישו מנות ששילבו את המאכלים הביתיים עם טעמים מהעולם - כשמוס השוקולד קיבל ציון גבוה. המתכונים לסעודה נמצאים כאן

התחרות ב"המטבח המנצח VIP" המשיכה והערב (שני) הגיע תורם של דנה זרמון ואביה אילון להפשיל שרוולים ולהתחיל לבשל. השניים הגישו ארוחה יצירתית ועדינה - כשהמטרה של המשפיענית הייתה לנצח. כבר מהמנה הראשונה השופטים התלהבו: "מאוד טעים, כל אחד מהמרכיבים עשוי לעילא ולעילא", אמר חיים כהן שגם החמיא על הקינוח שהכינו: "מוס שוקולד אמיתי, היה נפלא". אם גם אתם רוצים להוכיח את היכולות שלכם, השגנו את המתכון לסעודה של דנה ואילון.
טטאקי טונה צלויה עם רוטב פלפלצ'ומה, קרקר פריך וסלט בישבש
המרכיבים (10 מנות):
1 ק"ג פילה טונה
פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס
לקרקר:
חצי ק"ג קמח לבן
שלושת רבעי כוס מים פושרים
1 כוס שמן
כפית מלח
חצי כוס גרעיני דלעת
מעט צ'ילי גרוס
לסלט בישבש:
1 ק"ג שומר, כמה שיותר קטנים, פרוסים דק
צרור כוסברה, קצוץ
2 פלפלים חריפים ירוקים, פרוסים דק
4 גבעולי סלרי (כולל העלים), פרוסים דק
מיץ מ-2 לימונים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לרוטב פלפל צ'ומה:
1 ק"ג עגבניות מגי
פלפל שחור גרוס גס
חצי ק"ג שום טרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף כמון
1 כף קימל
מיץ מ-4 לימונים
כפית צ'ילי גרוס
1 כף שום גבישי
כפית שטוחה מלח רגיל (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- לקרקר:מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים מלבד גרעיני הדלעת והצ'ילי במיקסר כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ, מפזרים את גרעיני הדלעת והצ'ילי ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים. מוצאים מהתנור, מקררים כ-5 דקות ושוברים לחתיכות.
- לסלט הבישבש:מערבבים את הירקות ומתבלים בלימון, מלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם.
- לרוטב:טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים למחבת ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב 15-20 דקות.
- לטטאקי:מפזרים את הפלפל השחור והצ'ילי בתבנית ומגלגלים את הטונה בפנים כך שתכוסה מכל הצדדים באופן אחיד. מחממים מחבת ברזל על להבה גבוהה וצורבים את הטונה מכל צד כ-20 שניות. מעבירים לצלחת למנוחה של כדקה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

פסטה דג חריף
המרכיבים (10 מנות):
2 ק"ג פילה דניס, בלי עור
מלח
פלפל שחור
לפסטה:
500 גרם קמח לפסטה
5 ביצים
כף שמן זית
מלח
לרוטב:
2 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
100 מ"ל וודקה איכותית
2 גבעולי תימין (עלים בלבד)
2 צרורות בזיליקום
1 פלפל חריף ירוק, פרוס דק
8 שיני שום, פרוסות דק
מלח גס
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כף שום גבישי
שליש כוס שמן זית
להגשה:
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- לפסטה:לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של חצי שעה.
- לרוטב:מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב על אש בינונית כ-20 דקות. מערבבים מדי פעם. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקבלת רוטב חלק. מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ-10 דקות.
- חוזרים לפסטה:מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי של 1 מ"מ (דרגה 6 במכונה). חותכים את עלה פסטה לרצועות בעובי של ס"מ בעזרת סכין או במתאם פטוצ'יני לפסטה. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר עמוק ומבשלים את הפסטה כ-3 דקות, עד שהיא צפה. מסננים ומעבירים לרוטב. מבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות.
- לדגים:מתבלים את הדגים במלח ופלפל שחור משני הצדדים. מחממים מחבת על אש גבוהה, משמנים וצורבים את הדגים 7-8 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת ומפרקים לחתיכות בגודל 2*2 ס"מ.
- להגשה:עורמים פסטה בקערת הגשה, מניחים מלמעלה חתיכות של דג ומקשטים בעלה בזיליקום.

מוס שוקולד וטוויל שוקולד
המרכיבים (10 מנות):
למוס:
500 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
12 חלבונים
2 כפות סוכר
2 חלמונים
לטוויל:
80 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
100 גרם אבקת סוכר
4 חלבונים
100 גרם חמאה מומסת
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
להגשה:
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- למוס:ממיסים את השוקולד מעל באן מארי, ובמקביל מחממים על אש קטנה את השמנת. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. טורפים את השמנת והחלמונים לתוך השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקפלים בתנועות עדינות את החלבון המוקצף לתוך השוקולד עד לקבלת מסה שוקולדית אחידה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
- לטוויל:מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת הסוכר בקערה. מוסיפים את החלבונים והחמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים על נייר אפיה ואופים 15-20 דקות. מוציאים מהתנור וקורצים עיגולים.
- לקצפת:מקציפים את השמנת לקבלת קצפת יציבה.
- להגשה:מניחים את הטוויל על צלחת, מניחים עליו כף מהמוס וכף מהקצפת, מגררים שוקולד מריר מעל בעזרת פומפייה ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.