mako
פרסומת

"המנה הכי טעימה שהייתה עד כה": כך תכינו את מרק החומצה

על מרק החומצה שהכינו שי-לי שינדלר וליעד אגמון כמעט כולם מסביב לשולחן "המטבח המנצח VIP" הסכימו שהוא "הכי טעים שהיה בתוכנית עד כה". לצד דיונים וויכוחים ערים שהתרחשו בין רינה מצליח לאלי אוחנה, הארוחה שהגישו השניים הייתה פשוט מעולה - כך תכינו את המנות בבית

דסק קשת 12
mako
פורסם:|עודכן:
שי-לי שינדלר וליעד אגמון
מתוך "המטבח המנצח VIP"|צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12
הקישור הועתק

מרק "חומצה"

המרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר אונטריב, חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
שמן זית
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן
3 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים
3 כפות קמח
מיץ מלימון אחד
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
ראש סלרי אמריקאי (גבעולים ועלים), קצוץ
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
כוס אורז פרסי
עצם מח בקר (מח עצם)
6 כפות רכז רימונים
מלח
2 כפיות כורכום
1 לימון פרסי שחור

מרק "חומצה"
מתוך "המטבח המנצח VIP"|צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12


לביצים העלומות:
8 ביצים טריות מאוד

למח העצם:
8 עצמות מח בקר (מח עצם)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מרק חומצה: מבשלים את הבשר במים עם מלח כשעה, כדי שכל הקצף יצא. מסננים.
  2. צורבים את הבשר על מחבת עם כף שמן זית, סויה וסילאן עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד (יחד עם הנוזלים).
  3. מטגנים בסיר לחץ את הבצל בכף שמן זית. כשהבצל משחים מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת רביכה. מוסיפים את מיץ הלימון.
  4. מוסיפים את כל הירק (כולל לימון פרסי) ואת תפוחי האדמה. מוסיפים את האורז מלמעלה.
  5. מוסיפים את הבשר ששמרנו בצד יחד עם עצם מח אחת ועם כל המיצים שנותרו במחבת. מוסיפים רכז רימונים, מלח וכורכום.
  6. ממלאים את הסיר במים רותחים עד לכיסוי של הבשר והירק, ומבשלים בסיר לחץ שעה (אם אין - שעתיים בסיר רגיל).
  7. לביצים העלומות: מחממים מים ל-94-96 מעלות (רתיחה עדינה מאוד, ללא בעבוע). שוברים ביצה למסננת צפופה ומניחים בזהירות במים. בתנועות סיבוביות ועדינות מהדקים את החלבון ומונעים מהביצה להידבק לתחתית הסיר. אחרי כ-3 דקות הביצה מוכנה. עושים כך עם כל הביצים.
  8. מוציאים את הביצים לצלחת מרכזית ושופכים עליהן מרק.
  9. למח העצם: מחממים תנור ל-180 דקות. מסדרים את העצמות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-15 דקות, או עד שמח העצם מתחיל לבעבע. מוציאים ומתבלים במלח פלפל.
  10. מגישים את כל חלקי המנה, עם כף קטנה למח העצם.
    פישפארה עם גלבהמסטה וקונפיטורת ענבים
    מתוך "המטבח המנצח VIP"|צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

פישפארה (חביתת ירק) עם גלבהמסטה (יוגורט עם תרד) וקונפיטורת ענבים

המרכיבים (10 מנות):
לפישפארה:
1 כף שמן זית
12 ביצים
שלושת רבעי כוס קמח
2 בצלים גדולים
1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1 חבילת שמיר, קצוצה
עלים מכ-6 גבעולים של סלרי (ללא הגבעול), קצוצים
1 כוס חלב
מלח
פלפל שחור
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר יבש
כפית אורגנו

לגלבמסטה:
3 צרורות תרד טורקי, שטופים
4 גביעי יוגורט
3 גביעי שמנת חמוצה
מלח
פלפל שחור
עלים מ-2 גבעולי אורגנו
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כף שמיר יבש

לקונפיטורה:
1 ק"ג ענבים שחורים, כמה שיותר קטנים ומתוקים
חצי ק"ג סוכר
מיץ מלימון אחד
כף סוכר וניל
2 מקלות קינמון
חצי כפית קינמון טחון
2 מסמרי ציפורן

פרסומת

אופן ההכנה:

  1. לפישפארה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת מסה אחידה. מטגנים חביתיות מהבלילה במחבת, מורידים לצלחת וקורצים עיגולים להגשה.
  2. לגלבמסטה: חולטים את התרד במים רותחים עם 2 כפות מלח כ-2 דקות. מוציאים, סוחטים וקוצצים.
  3. מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת החמוצה והתרד הקצוץ. מתבלים במלח, פלפל, אורגנו, פטרוזיליה יבשה ושמיר יבש ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
  4. לקונפיטורה: מפרידים את הענבים מהגבעולים ושוטפים היטב. מבשלים את כל המרכיבים יחד על להבה נמוכה בסיר ללא מכסה, כחצי שעה. שופכים על מגש מתכת ומכניסים לפריזר לקירור.
  5. להגשה: מסדרים בכל בצלחת פישפארה, כף מהגלבמסטה וכף מהקונפיטורה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.



מצאתם טעות לשון?