וופל עם מרנג ופירות יער
מתמודדי MKR המטבח המנצח אלכס ואינה הצליחו לעלות אמש לשלב הבא בתחרות בזכות מנת הוופל היפני שהוגש לצד מרנג, רוטב פירות יער וג'לי, אבל אנחנו לגמרי מרשים לכם גם להכין אותו סתם ככה לבד ולהתענג על כל ביס
אלכס ואינה סטולרביץ'
פורסם:

לוופל:
4 ביצים
250 גרם חמאה
200 גרם סוכר
180 גרם קמח
חצי כפית סודה לשתייה עם מעט חומץ
20 גרם סוכר וניל
לרוטב פירות היער:
400 גרם פטל קפוא, או תערובת פירות יער
120 גרם סוכר
לג'לי:
חצי ליטר יין שזיפים (אפשר גם יין אדום או מיץ תפוחים)
150 גרם סוכר
כפית אגר
למרנג:
100 גרם חלבון (בערך מ-3 ביצים)
200 גרם סוכר
50 גרם מים
כף וחצי קורנפלור
4 כפות מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הוופל: ממיסים את החמאה במיקרוגל, טורפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל. מערבבים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה עם החומץ.
- מטגנים את הבלילה במכשיר וופל או במחבת שטוחה ללא שוליים לשניות ספורות. ניתן ליישר את הבלילה עם פלטה מדורגת.
- מגלגלים מיד לצורת גליל. זהירות לא להמתין יותר מדי.
- מכינים את הג'לי: מרתיחים יין שזיפים, מוסיפים סוכר ואגר. מכניסים למקרר או מקפיאים אם ממהרים.
- מכינים את המרנג: מבשלים את הסוכר במים. ברגע שהמים רותחים, מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר. מזלפים את סירופ הסוכר לאט לתוך החלבונים ונזהרים שלא לשבור את המרנג. ממשיכים להקציף עד לייצוב.
- מכינים רוטב פירות יער: מבשלים את פירות היער והסוכר במשך כשעה וחצי. בסיר נפרד, מרתיחים מים עם קורנפלור, מזלפים לתוך הרוטב, מרתיחים שוב ומסננים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.
מצאתם טעות לשון?