"מנה להתענג עליה": זה הכנאפה המלוח שהדהים את השופטים
ערב הארוחה של נדב ואתי אבקסיס ב"המטבח המנצח VIP" התחיל בצורה מעט שונה. הם היו האחרונים להגיש את המנות ולכן הדינמיקה כבר הייתה מובנת מראש. היו את מי שהצליחו להפריד בין אירועי העבר והיו את אלה שפשוט לא. אבל כמו שאומרים "מה ששלהם - שלהם", מנת נפתיחה של הכנאפה המלוח קנתה את השופטים - ולנו יש את המתכון
דסק קשת 12
makoפורסם:|עודכן:

הקישור הועתק
כנאפה גבינות מלוחה עם קונפי עגבניות שרי, שום ובצל סגול
המרכיבים (10 מנות):
1 ק"ג שערות קדאיף
400 גרם חמאה
למילוי:
500 גרם גבינת ריקוטה
750 גרם כדורי מוצרלה, מגוררים בפומפייה
מיץ מלימון אחד
צרור עירית
מלח אטלנטי
כף זרעי אניס
לקונפי שרי:
1 ק"ג עגבניות שרי צבעוניות
4 בצלים סגולים
ראש שום טרי
חצי כוס שמן זית
מלח גם
אופן ההכנה:
- לקונפי שרי:מחממים תנור ל-160 מעלות. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית בסיר קטן שיכול להיכנס לתנור. לאחר כשתי דקות מוסיפים את העגבניות ומלח גס וצורבים על אש גבוהה שתי דקות נוספות. מעבירים לתנור וצולים בערך 45 דקות.
- לכנאפה:ממיסים את החמאה ושופכים על שערות הקדאיף. מערבבים היטב עד לכיסוי מלא.
- למילוי: מערבבים את המרכיבים בקערה לקבלת תערובת אחידה.
- הרכבת הכנאפה:מרפדים את החלק התחתון של רינג בקוטר של 8-10 ס"מ בשערות קדאיף משומנות עד לגובה של כ-2 ס"מ. מניחים על הקדאיף כ-2 ס"מ של מלית ומפזרים עוד כס"מ של שערות קדאיף. חוזרים על הפעולה עם כל הרינגים.
- מחממים מחבת עם חמאה עד שהיא נמסה. מניחים את הרינגים עם הקדאיף ומטגנים עד להשחמה (בערך 5 דקות). הופכים את הרינגים בעזרת מרית ומטגנים מהצד השני. מעבירים לצלחת הגשה ובעדינות מסירים את הרינגים מהקדאיף. מזלפים מהנוזל של הקונפי ומניחים כמה עגבניות שרי ושום.
מצאתם טעות לשון?