"עסיסי ומעולה": המתכון לדג של דוד ודליה דביר
אנחנו רגילים לראות את דוד דביר בפאנל השופטים בתחרות ריקודים, אבל אל "המטבח המנצח VIP" הוא הגיע כמתמודד לצד אשתו דליה. השניים נכנסו למטבח והראו איך ניסיון של 53 שנות זוגיות בא לטובתם כשהכינו מנה עיקרית שהרשימה את המשתתפים - ולנו יש את המתכון בשבילכם
דסק קשת 12
makoפורסם:|עודכן:

הקישור הועתק
פילה בר ים צלוי עם אורז בר בשלושה צבעים, אספרגוס ורטטוי
המרכיבים:
6 יחידות פילה בר ים
6 יחידות אספרגוס
4 כפות שמן זית
מלח
לרטטוי:
שמן זית
3 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
4 קישואים, חתוכים לקוביות
2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות
6 עגבניות, חתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור
בקבוק עגבניות מרוסקות (לא רסק)
לרוטב העגבניות:
חצי ק"ג עגבניות שרי
כף שמן זית
מלח
לאורז:
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
שמן זית
חצי קילו אורז בר בשלושה צבעים (מעורב, ניתן לקנות בכל סופרמרקט)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לרטטוי:מטגנים את כל הירקות בשמן זית 20-30 דקות, עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
- לאורז:מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את האורז ומבשלים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 35-40 דקות). מתבלים במלח ופלפל.
- לרוטב העגבניות:טוחנים את עגבניות השרי עם שמן הזית במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. מעבירים למחבת ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח.
- מטגנים את האספרגוסים במחבת עם כף שמן זית כ-5 דקות, מתבלים במלח ומורידים מהאש.
- צורבים את הדג במחבת עם 3 כפות שמן זית על אש גבוהה - מתחילים בצד של העור, ואחרי כ-4 דקות הופכים בעזרת מרית וצורבים עוד 2-3 דקות.
- להגשה:מורחים מעט רוטב עגבניות על צלחת, עליו מניחים את הדג, לידו עורמים מהאורז ולידם את הרטטוי.
מצאתם טעות לשון?