"תענוג": ריבועי הפתיתים שהקסימו את השופטים
פתיתים הם כנראה המרכיב הכי ישראלי שיש, אבל מאיה מלמד לקחה אותם ליבשת אחרת לגמרי. מנת הדו-קרב של מתמודדת "מאסטר שף" גרמה לשופטים להסתקרן ועזרה לה לעבור בענק. מריבועי הפתיתים הפריכים שלה בהשראה צרפתית ועד עוגת היוגורט הנפלאה של ליהי אבני כהן - כך תכינו את המתכונים מהפרק

ריבועי פתיתים מטוגנים על תרד | מאיה מלמד
המרכיבים:
2 כוסות פתיתים
3 כוסות מים
קורט מלח
קורט פלפל לבן
2 ענפי בצל ירוק
חבילת תרד
שמן זית
קליפת לימון מגוררת
מיץ מחצי לימון
2 כפות ריקוטה
שמן לטיגון הפתיתים
להגשה:
גבינת פקורינו מגוררת
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפתיתים לקבלת מרקם דביק. מתבלים במלח ופלפל לבן. בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והתרד.
- מעבירים את הפתיתים לפורמה ריבועית מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים לכשעתיים.
- בינתיים מחממים במחבת שמן זית ומקפיצים את הבצל הירוק והתרד. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון, ולסיום מוסיפים את הריקוטה.
- מעבירים את תערובת התרד למעבד מזון וטוחנים מעט. מעבירים לשק זילוף.
- מוציאים את הפתיתים מההקפאה וחותכים למלבנים. מטגנים בשמן חצי עמוק ומוציאים לרשת או לנייר סופג.
- מזלפים את תערובת התרד על ריבועי הפתיתים, מגררים פקורינו וקליפת לימון ומגישים.

עוגת יוגורט זוטה | ליהי אבני כהן
בסיס העוגה מתבסס על מתכון של הקונדיטורית נעמה גאון. עשיתי בו שינויים קלים ממש והוספתי לו מקצף יוגורט, סירופ הדרים וזוטה ושטרויזל זוטה, בשביל הקראנץ'.
המרכיבים:
לעוגה:
3 ביציםL
200 גרם סוכר
100 גרם שמן קנולה
200 גרם יוגורט כבשים 5%
1 לימון או ליים
1 כפית מחית וניל איכותית
210 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
חמאה רכה וסוכר לבן, למריחה על התבנית
לשטרויזל:
85 גרם חמאה קרה
50 גרם סוכר לבן
105 גרם קמח לבן
רבע כפית מלח דק
3-4 גבעולי זוטה (עלים בלבד)
לסירופ הדרים:
מיץ מתפוז דם אחד
מיץ מקלמנטינה אחת
מיץ מלימון או ליים
250 גרם סוכר
3 תפוזי דם (בעונה, או רגילים)
5ענפי זוטה (עלים בלבד)
1 כפית מי זהר
חצי כפית פקטין
למקצף יוגורט:
250 גרם שמנת מתוקה 38%
250 גרם יוגורט כבשים 8-10% ועוד 2 כפות
1 כף אבקת סוכר (או יותר, למי שרוצה יותר מתוק)
להגשה:
1 כף שמן זית
1 תפוז, חתוך לפילטים
אופן ההכנה:
- העוגה:מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית מלבנית 26 על 12 ס"מ בחמאה. בוזקים על החמאה סוכר לבן.
- מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים מהירות לבינונית ומוסיפים את השמן בהדרגה, עד הטמעה.מוסיפים את היוגורט, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנפים את המרכיבים היבשים - קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים את תערובת היבשים. מערבבים רק לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לתבנית.
- אופים את העוגה כ-45 דקות, ובזמן הזה מכינים את שאר חלקי המנה. כשהעוגה מוכנה מצננים אותה כ-5 דקות ומשחררים החוצה.
- שטרויזל זוטה:מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים לקבלת תערובת פירורית גסה. מעבירים לקערה ומצננים כ-15 דקות במקפיא. מחממים תנור ל-180 מעלות ומפזרים את השטרויזל באופן אחיד על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים עד השחמה, כ-15 דקות.
- סירופ הדרים:מעבירים את מיץ ההדרים לקלחת קטנה (צריך כמות של בערך כוס), ומוסיפים סוכר, עלי זוטה ומי זהר. מחממים על אש בינונית ומבשלים כמה דקות אחרי רתיחה. מוסיפים פקטין, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
- מקצף יוגורט:מקציפים יחד שמנת מתוקה, 250 גרם יוגורט ואבקת סוכר.בסיום ההקצפה מקפלים פנימה עוד 2 כפות של יוגורט. טועמים ומתקנים מתיקות.
- הרכבת המנה:מניחים בצלחת פרוסת עוגה בעובי 2 אצבעות. מרטיבים את העוגה ב-3-4 כפות סירופ, ובמרכז העוגה מניחים מקצף יוגורט. יוצרים שקע במקצף ושופכים פנימה בעדינות שמן זית. שופכים עוד מעט מהסירופ מסביב לעוגה, מפזרים פילטים של תפוזים בצלחת ובוזקים שטרויזל מלמעלה.