mako
פרסומת

צלעות בסיר אחד: המתכון שהכניס את נגה לנבחרת של "מאסטר שף"

כשמקום בנבחרת של "מאסטר שף" נמצא במרחק נגיעה, המתמודדים נותנים הכל בשלב הסינון במטרה להמשיך בתחרות. הראשונה שעברה הערב לשלב הבא היא נגה רץ וקרט, שהתרגשה עד דמעות לאחר שהשופטים התלהבו מצלעות הטלה שהגישה: "הירקות לתפארת והצלעות נהדרות", החמיאה רותי ברודו - כך תכינו בעצמכם את המנה המצטיינת מהפרק

דסק קשת 12
mako
פורסם:
נגה רץ וקרט ומנת צלעות טלה
נגה רץ וקרט ומנת צלעות טלה | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
הקישור הועתק

צלעות טלה ותפוחי אדמה בסיר אחד

המרכיבים:

8 צלעות טלה, מופרדות זו מזו

4-5 פקעות ארטישוק ירושלמי

4-5 תפוחי אדמה (רצוי מזן באטר)

3-4 בצלי שאלוט

4 שיני שום

6 גזרים צבעוניים לא גדולים

צרור תימין

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הארטישוק הירושלמי, תפוחי האדמה, הבצלים, השום והגזרים.
  2. פורסים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי אדמה לטבעות בעובי כ-2 ס"מ. חוצים את בצלי השאלוט ואת שיני השום. את הגזרים משאירים שלמים.
  3. מחממים שמן זית בסוטאז' גדול (זהירות לא לשרוף את השמן) ומטגנים את פרוסות הארטישוק הירושלמי משני הצדדים (מתחילים איתם כי הם אלה שצריכים את זמן הבישול הארוך ביותר).
  4. מוסיפים את הבצלים והגזרים (בשלמותם) וממשיכים לצרוב מעל להבה נמוכה-בינונית.
  5. מוסיפים לסיר את התימין ומתבלים במלח גס.
  6. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והשום וממשיכים לצרוב. מערבבים כל הזמן, כדי שכלום לא יישרף. מתבלים בפלפל גרוס.
  7. כשכל הירקות מתחילים להתרכך (בעיקר הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה), עוברים לצריבת הצלעות.
  8. משמנים את הצלעות במעט שמן זית.
  9. מזיזים את הירקות לצד הסיר, מגבירים את הלהבה וצורבים את הצלעות 2-3 דקות מכל צד.
  10. מסדרים את הצלעות בין הירקות שבסיר, מוסיפים עוד קצת תימין ומבשלים עוד כ-5 דקות.