mako
פרסומת

"ביס מענג": הלחמה בעג'ין שהשאיר לשופטי "מאסטר שף" טעם של עוד

אתגר הדו-קרב של שלב האודישנים ב"מאסטר שף" הוציא מהמתמודדים יצירתיות מעוררת תיאבון. מהלחמה בעג'ין של הילה אבידן שהשופטים לא הפסיקו לאכול, הבנטאז' המנחם של חיים סיגאוי והבורקס של יובל רוזן - אלה המתכונים למנות האודישנים הנהדרות

דסק קשת 12
mako
פורסם:
לחמה בעג'ין לצד סלט גרגיר של הילה אבידן
לחמה בעג'ין לצד סלט גרגיר של הילה אבידן | צילום: מאסטר שף, קשת 12
הקישור הועתק

לחמה בעג'ין לצד סלט גרגיר של הילה אבידן

מנה עסיסית ומנחמת בטעמים של בית.

המרכיבים:

לבצק:

חצי קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

כף שטוחה מלח

כוס וחצי מים

שמן זית, לטיגון

למילוי:

חצי קילו בשר בקר

150 גרם שומן בקר

2 בצלים בינוניים

3 עגבניות גדולות

1 פלפל חריף

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

רבע כפית פלפל אנגלי

3 כפות רכז רימונים אמיתי

לסלט:

עלי גרגיר

לימון

בצל סגול

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: לשים יחד במיקסר קמח, שמרים, מלח ומים עד שהבצק מתאחד. מניחים בצד.
  2. שמים את הבשר והשומן בקערה.
  3. קוצצים במעבד מזון בצל, עגבניות פלפל חריף ומוסיפים לקערה עם הבשר. מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל ופלפל אנגלי, רכז רימונים ומערבבים.
  4. מחממים סיר גריל חשמלי ומשמנים היטב. מחלקים את הבצק לכדורים, פותחים ומסדרים מתערובת הבשר.
  5. אופים את הפיתות עם הבשר בסיר החשמלי, אחת אחרי השנייה.
  6. מערבבים את חומרי הסלט ומגישים עם הפיתות.
בנטאז' של חיים סיגאווי
בנטאז' של חיים סיגאווי | צילום: מאסטר שף, קשת 12

בנטאז' - קציצות תפוחי אדמה תוניסאיות של חיים סיגאוי

המרכיבים:

5 תפוחי אדמה אדומים גדולים

למלית:

3 יחידות פרגית טחונה

צרור שמיר, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

4 שיני שום

פלפל חריף, קצוץ

פירורי לחם

בצל, קצוץ

כורכום

פלפל שחור

מלח

פפריקה

אבקת מרק עוף

לטיגון:

ביצים טרופות

קורנפלור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מועכים לפירה.
  2. מערבבים את מרכיבי המלית (משאירים את הפרגית חיה).
  3. יוצרים מעיסת תפוחי האדמה קציצות וממלאים בתערובת המילוי. סוגרים לצורת אליפסה.
  4. מחממים שמן לטיגון. טובלים את הקציצות בביצה ואז בקורנפלור, ומטגנים עד השחמה משני הצדדים.
בורקס עלים של יובל רוזן
בורקס עלים של יובל רוזן | צילום: מאסטר שף, קשת 12

בורקס עלים מהיר של סופ"ש של יובל רוזן

המרכיבים:

לבצק:

375 גרם קמח

180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

240 גרם מים קרירים

כפית מלח

למילוי:

1 כרישה, קצוצה

שמן זית או חמאה, לטיגון

1 שן שום, קצוצה

חצי חבילת ריקוטה

50 גרם גבינה גרוזינית מגוררת

150 גרם פרמזן מגוררת

רבע חבילת גבינת טוב טעם

מלח לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

חבילת עלי זעתר טריים

להברשה:

חלמון ביצה טרוף עם קצת חלב

למטבל עגבניות:

5 עגבניות מגי

מלח

2 שיני שום

סקוויז לימון

שמן ניטרלי

להגשה:

1 מכל שמנת חמוצה, 27% שומן לפחות

ירקות חתוכים (קולרבי, עגבניות מגי, מלפפון, שומר, זיתים, בצל ירוק, צנוניות)

מלח מאלדון

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170-180 מעלות, טורבו.
  2. מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים בעדינות. משתדלים שקוביות החמאה יישארו כמה שיותר שלמות. מכניסים להקפאה של 4-5 דקות.
  3. בינתיים מכינים מילוי: מקפיצים במחבת את הכרישה עד שהיא מתרככת. דקה לפני הסוף מוסיפים את השום. טוחנים בבלנדר מוט את תערובת הכרישה עם הריקוטה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
  4. חוזרים לבצק: מקמחים היטב את משטח העבודה ומתחילים בקיפולים של הבצק. מקפלים אותו 5 פעמים בסך הכל. לקפל בשיטת שליש ושני שליש, ואז לחצי כמו ספר. לתת מנוחה של 10 דק במקפיא בין קיפול לקיפול. בהתחלה זה ייראה לא טוב אבל עם הקיפול שלישי זה יתחיל להסתדר. מעבירים למנוחה במקרר של כ-10 דקות, עד העיצוב.
  5. חוזרים למילוי, שהצטנן בינתיים, ומוסיפים גבינה גרוזינית, פרמזן וטוב טעם, וגם את עלי הזעתר.
  6. מרכיבים את הבורקס: מרדדים את הבצק לא מאוד דק (כדי שאפשר יהיה לראות את השכבות), ומעצבים בורקס בצורה שאוהבים (אני אוהבת או משולשים או מלבנים).
  7. מורחים את הבורקס בחלמון טרוף עם קצת חלב ואופים 25-30 דקות, עד השחמה.
  8. מכינים מטבל עגבניות: טוחנים את העגבניות עם המלח, השום וקצת לימון. כשהמרקם חלק מוסיפים בזילוף תוך כדי טחינה שמן ניטרלי, עד שמתקבל מרקם קרמי.
  9. מגישים את הבורקס עם מטבל העגבניות, שמנת חמוצה וירקות טריים עם מלח ושמן זית.