ריבועים של גן עדן: המתכון המושלם מ"מאסטר שף"
אחד מהרגעים הקסומים ביותר ב"מאסטר שף", קורה כשמגיעה מנה פחות מוכרת וכובשת את הלב (והקיבה) של השופטים. ערן פיינגולד הגיש מנה מגרה של קוביות חלב מטוגנות וניצח את הדו-קרב בקלילות, אז כמובן ש-mako eats יצאו לצלם אותו כדי שתוכלו להכין בבית. המתכון כאן

קוביות חלב מטוגן בציפוי פקאן פריך - ערן פיינגולד
הרכיבים:
לחלב -
50 גרם פקאן
30 מל סירופ מייפל
250 מ"ל חלב מלא (3.8%)
15 גרם סוכר
6 מ"ל תמצית וניל
30 גרם קורנפלור
1 חלמון
250 מ"ל שמנת להקצפה 35-38%
לציפוי -
1 ביצה
50 גרם קורנפלור
100 גרם פירורי פאנקו
50 גרם פקאן
50 גרם סוכר
מעט קינמון
לטיגון -
1 ליטר שמן ניטרלי
אופן הכנה:
1. במחבת בינונית על אש בינונית, קולים 50 גרם פקאנים עד להשחמה קלה.
2. מוסיפים למחבת סירופ מייפל, מערבבים קלות ומכבים את האש.
3. מוסיפים למחבת 200 מ"ל חלב, 15 גרם סוכר ו-6 מ"ל תמצית וניל. מערבבים עד להמסת הסוכר.
4. משרים את התערובת כ-10–15 דקות.
5. בכלי נפרד מערבבים את 50 מ"ל החלב הנותרים עם חלמון אחד ו-30 גרם קורנפלור, עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
6. משמנים היטב קופסת זכוכית קטנה שתשמש להקפאה.
7. בסיום ההשריה, מסננים את הפקאנים ושומרים בצד.
8. מחזירים למחבת את תערובת החלב המתובל ומוסיפים את תערובת החלב, הקורנפלור והחלמון.
9. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב רציף עד שהתערובת מסמיכה.
10. מעבירים את הבלילה לקופסה המשומנת, מכסים ומכניסים למקפיא ל-20 דקות ולאחר מכן למקרר ל-40 דקות.
11. לקצפת: במיקסר מקציפית את כל השמנת עד לקבלת קצפת אוורירית.
12. הכנת הציפוי: בקערה שטוחה מערבבים ביצה אחת. בקערה נוספת מניחים את הקורנפלור, בקערה שלישית מערבבים שבבי פנקו עם פקאנים קצוצים גס, בקערה רביעית מערבבים סוכר, פקאן גרוס ומעט קינמון.
13. מחממים שמן בסיר קטן עד שלושת רבעי הגובה על אש גבוהה.
14. לטיגון: לאחר הקירור מוציאים את תערובת החלב מהמקרר, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לקוביות.
15. מצפים כל קובייה בשלבים: תחילה בקורנפלור, לאחר מכן בביצה ולבסוף בתערובת הפנקו.
16. מטגנים את הקוביות בקבוצות של 3, למשך כדקה (שמן בערך ב-180 מעלות) עד להשחמה.
17. מצפים את הקוביות בתערובת הסוכר שהוכנה מראש ומניחים על רשת להתקררות.
להגשה:
מניחים את הקוביות המוכנות על צלחת לצד הקצפת שהכנו - ובתיאבון!
