מסאחן עוף

המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
1 כף סוכר
25 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל מים קרים

למסאחן:
600 גרם פרגיות נקיות
רבע כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
מלח גס
1 כפית סומאק
רבע כפית קינמון
10 פרוסות עגבנייה
10 פרוסות בצל

להגשה:
טחינה

אופן ההכנה:

1.  מכניסים לקערה גדולה את כל חומרי הבצק. לשים היטב (ידנית או במיקסר) עד לקבלת בצק. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בעובי חצי ס"מ. מניחים במקום קריר.

3. מחממים תנור ל-250 מעלות.

4. מתבלים את הפרגיות בשמן הזית, הפפריקה, הכמון, המלח, הסומאק והקינמון וצולים בגריל או על מחבת כ-2 דקות מכל צד (לא לצלות לגמרי).

5. מסדרים את הבצק על תבנית תנור משומנת ואופים כ-5 דקות. מוציאים מהתנור.

6. מסדרים על הבצק את פרוסות העגבנייה, הבצל והפרגיות ומחזירים לאפייה של כ-15 דקות נוספות.

7. מגישים עם טחינה מעל.

לחמניות ממולאות ראגו חצילים ויוגורט
לחמניות ממולאות ראגו חצילים ויוגורט | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

לחמניות ממולאות ראגו חצילים ויוגורט

המצרכים:
3 לחמניות של נקניקיות
שמן זית
3 שיני שום
1 בצל קצוץ
1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
גביע יוגורט איכותי
גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את החלק העליון של הלחמניות ומוציאים את החלק הרך שלהן, ליצירת "כיס" גדול.

3. מניחים את הלחמניות על תבנית תנור ומשמנים מבפנים במעט שמן זית. קולים כ-5 דקות בתנור.

4. מטגנים במחבת שום, בצל וחצילים במעט שמן זית עד שהבצל מתרכך מעט.

5. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש גבוהה.

6. ממלאים את הלחמניות בתבשיל הירקות ואופים בתנור כ-10 דקות נוספות.

7. מגישים עם גבינת קשקבל מגוררת וזילוף של יוגורט מעל.

פודינג לחם עם רום וצימוקים
פודינג לחם עם רום וצימוקים | צילום: יחסי ציבור, ShutterStock

פודינג לחם רום וצימוקים

המצרכים:
8 פרוסות לחם לבן או ג'בטה, חתוכות לקוביות
1 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
3 ביצים
1 כף רום לעוגה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס סוכר
3 כפות סירופ מייפל איכותי
חצי כוס צימוקים בהירים
כף סוכר חום

להגשה:
גלידה שאוהבים
סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את החלב, השמנת, הביצים, הרום, הווניל, הסוכר, המייפל והצימוקים.

3. משמנים במעט חמאה תבנית חסינת חום ומסדרים בה את קוביות הלחם. יוצקים עליהן את תערובת הנוזלים באופן אחיד.

4. אופים בתנור כ-25 דקות.

5. מוציאים מהתנור, זורים מעל את הסוכר החום ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

6. מגישים עם גלידת וניל וסירופ מייפל.