סופריטו בשר עגל ותפוחי אדמה

המצרכים:
קילו וחצי בשר שריר, חתוך לקוביות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור, גרוס
8 כפות שמן קנולה
כוס מים קרים
2 תפוחי אדמה אדומים, קלופים, חתוכים לקוביות ומטוגנים בשמן עמוק

אופן הכנה:

1. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל. ההמלצה היא "ללוש" את נתחי הבשר בידיים, כדי שיספגו את טעמי המלח והפלפל.

2. יוצקים את השמן לסיר רחב ועמוק, מחממים ומשחימים את קוביות הבשר כ-5 דקות מכל צד.

3. יוצקים מים לסיר כך שיכסו את נתחי הבשר. לאחר שהנוזלים רתחו מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים מעט, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.

4. מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק טרי.

קלצונה תפוחי אדמה וגבינות (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
קלצונה תפוחי אדמה וגבינות | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
קלצונה תפוחי אדמה וגבינות

המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
חצי כף מלח
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
כוס ורבע מים
מעט קמח ללישה ורידוד הבצק

למלית:
שמן זית, לטיגון
בצל גדול, קצוץ דק
3-4 שיני שום, חתוכות
4 ענפי תימין
2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור, גרוס
100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

להגשה:
מעט שמן זית
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
2-3 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן ומממשיכים ללוש. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל גוש בצק אחיד ולא דביק. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות, מכסים וממתינים שיתפח, כחצי שעה.

2. מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים השום ואת ענפי התימין, מקפיצים מעט ומוסיפים את תפוחי האדמה. ממשיכים בטיגון עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט, ומכבים את האש. מתבלים.

3. לשים מעט את הבצק בידיים ומרדדים בעזרת מערוך לגודל הרצוי. כדאי לעשות זאת על משטח מקומח קלות. מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ועליו מניחים 2-3 כפות גדושות של תערובת תפוחי האדמה המטוגנים. זורים את הגבינות המגוררות מעל.

4. מקפלים את הבצק כך שיכסה את המלית. מדביקים את השוליים. מטפטפים מעט שמן זית ומורחים אותו על הבצק בידיים.

5. אופים בחום של 250 מעלות כ-10 דקות, עד שהקלצונה מזהיב.

6. מוציאים את המאפה מהתנור, מטפטפים שמן זית, זורים גבינת קשקבל מגוררת ומקשטים בענפי תימין.

תפוח אדמה קרפצ'ו (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
תפוח אדמה קרפצ'ו | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי
קרפצ'ו תפוח אדמה 

המצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים
5 כפות שמן זית
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור, גרוס
עלי בזיליקום, לקישוט
מכל שמנת חמוצה או קרם פרש
מעט גבינה קשה, מגוררת (כמו קשקבל או פרמזן)

אופן הכנה:

1. אופים את תפוחי האדמה כשהם עטופים בנייר כסף, כשעה ורבע.

2. מסירים את נייר הכסף וחוצים כל תפוד לשניים. מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, כשהקליפה כלפי מטה.

3. מניחים נייר אפייה על תפוחי האדמה ומועכים אותם בידיים עד שהם נעשים דקים ושטוחים.

4. מסירים את נייר האפייה ויוצקים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח ופלפל ומקשטים בעלי בזיליקום טריים, שמנת חמוצה וגבינה מגוררת.