מרק קרם בצל וקרוטונים של קשקבל

המצרכים:
1 קילו בצלים לבנים קלופים
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
3 עלי מרווה
מלח
בגט מאתמול, פרוס
קשקבל מגוררת

להגשה:
מעט שמן זית
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את הבצלים, שמן הזית, החמאה, המרווה והמלח. עוטפים היטב בנייר כסף ואופים בתנור כשעה וחצי.

3. מוציאים את עלי המרווה וזורקים אותם. טוחנים את כל השאר למרקם חלק מאוד במעבד מזון או בלנדר מוט, ומעבירים דרך מסננת צפופה.

4. מפזרים על פרוסות הבגט את הקשקבל וקולים בתנור עד השחמה.

5. מגישים את המרק עם פרוסות הבאגט בתוכו ועם מעט שמן זית ובצל ירוק מלמעלה.

כרישה צעירה צלויה בקרמל חריף  (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
כרישה צעירה צלויה בקרמל חריף | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

כרישה צעירה צלויה בקרמל חריף

מצרכים:
4 כרישות צעירות, ללא החלק הירוק, חתוכות לגודל 5 ס"מ

לרוטב:
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה איכותי
כפית צ'ילי אדום יבש גרוס
חצי כוס מים
3 כפות חמאה מומסת
1 ענף רוזמרין
מעט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מסדרים את הכרישות בתבנית ודואגים שיהיו צפופות ככל האפשר.

3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הכרישות.

4. אופים בתנור כשעה עד להתרככות הכרישה. בודקים מדי פעם, ואם הנוזלים מתאדים לגמרי מוסיפים מעט מים.

5. בעזרת כף יוצקים מהרוטב שנשאר בתבנית על הכרישה, ומגישים.

* ניתן להגיש עם מעט שמנת חמוצה איכותית ולחם שחור.

צוואר עגל עם בצלים לבנים, בלסמי ושמן זית  (צילום: יחסי ציבור, ShutterStock)
צוואר עגל עם בצלים לבנים, בלסמי ושמן זית | צילום: יחסי ציבור, ShutterStock

צוואר עגל עם בצלים לבנים, בלסמי ושמן זית

המצרכים:
2 קילו צוואר עגל, חתוך לקוביות גדולות
2 קילו בצלים קטנים (בגודל כדור פינג פונג), קלופים
צרור תימין
צרור רוזמרין
כוס שמן זית
חצי כוס חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מסדרים בשכבות את הבשר והבצל בתבנית גבוהה שמתאימה לאפייה. מפזרים את התימין והרוזמרין.

3. יוצקים מעל את השמן זית והבלסמי, מתבלים במלח פלפל ואופים במשך 4 שעות עד שהבשר רך.