סנדוויץ' טוניסאי (צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב)
סנדוויץ' טוניסאי של השף אבי ביטון | צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב

סנדוויץ' טוניסאי

המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כוס מים (ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת)
חצי כף מלח
שמן לטיגון

למלית:
2 קופסאות טונה
לימון כבוש מרוסק
2 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות
מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות
אריסה או סחוג, לפי הטעם
מעט זיתים שחורים, קצוצים
מעט בצל ירוק, קצוץ
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: לשים יחד את כל החומרים מלבד המלח עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. 

2. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים מהם כדורים. מהכדורים יוצרים לחמניות מוארכות, שצורתן מזכירה סירות. מניחים ללחמניות לתפוח פעם נוספת. לאחר שהן תפוחות חורצים שלושה פסים בכל סירה ומתפיחים שוב כרבע שעה.

3. מחממים את השמן על להבה גבוהה. כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הלחמניות עד שמתקבל גוון זהוב. מוציאים את הלחמניות המטוגנות ומניחים על צלחת עם נייר סופג. 

4. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים. מתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם. 

5. ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.

מפרום טונה בעגבניות ועשבי תיבול (צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב)
מפרום טונה בעגבניות ועשבי תיבול | צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב
מפרום טונה בעגבניות ועשבי תיבול

המצרכים:
2 קופסאות טונה, מסוננות
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה, קצוץ
צרור סלרי, קצוץ
מעט מלח
מעט פלפל שחור
3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
2 ביצים, טרופות
מעט קמח
שמן לטיגון

לרוטב:
פחית עגבניות משומרות, קלופות וקצוצות

אופן ההכנה: 

1. מכינים את המילוי: מערבבים את הטונה, הביצים, פירורי הלחם, הכוסברה, הסלרי והתבלינים.

2. מכינים  את תפוחי האדמה: חוצים כל פרוסה לרוחב, במרכז, אך משאירים קצה אחד מחובר, כך שנוצר מעין כיס. ממלאים את הכיסים בתערובת המילוי. 

3. טובלים את המפרומים בביצים ולאחר מכן בקמח ומטגנים.

4. יוצקים את העגבניות לסיר שטוח, מעבירים את המפרומים לסיר ומבשלים 30 דקות.  

קציצות טונה ואיולי לימון (צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב)
קציצות טונה ואיולי לימון | צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל טוב
קציצות טונה ואיולי לימון

 המצרכים:

לקציצות:
3 קופסאות טונה, מסוננות
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
2 בצלים ירוקים, קצוצים
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט מלחֻ
מעט פלפל שחור
שמן לטיגון 

לאיולי לימון:
5 כפיות מיונז
2 שיני שום כתוש
כפית חרדל
4 כפיות שמן זית
גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים, צרים מהעיסה קציצות ומטגנים בשמן. 

2. מערבבים את מרכיבי האיולי עד לקבלת ממרח חלק. מגישים את האיולי לצד הקציצות.