לבבות ארטישוק וגבעולי ארטישוק ממולאים בבשר ועשבי תיבול

המצרכים: 

8 לבבות ארטישוק טריים קלופים, חלוטים

גבעולי חרשוף (צריך לבקש מהמגדל)

בשר טחון דק

3 פרוסות חלה (משתמשים רק בחלק הלבן, לא הקרום) 

בצל קלוף וקצוץ

3 שיני שום כתושות

שמיר

פטרוזיליה

פלפל ירוק חריף

לציפוי - קמח, ביצה

 

המצרכים לרוטב: 

2 בצלים קלופים, קצוצים

לימון טרי

עלי דפנה

ציר עוף

אופן ההכנה:

1. מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה בשר טחון, קרעי חלה (החלק הלבן), בצל קצוץ, שום כתוש, שמיר, פטרוזיליה ופלפל חריף.

2. ממלאים את לבבות הארטישוק וגבעולי החרשוף בתערובת הבשר ומניחים בצד.

3. מכינים את הרוטב: מאדים את הבצלים הקצוצים במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז'), מוסיפים ציר עוף, עלי דפנה ומיץ לימון.

4. מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש.

5. מוסיפים את הממולאים למחבת הרוטב, מכסים ומבשלים כחצי שעה.

 

ארטישוק עם אורז של רן שמואלי (צילום: בני בכר, mako אוכל)
ארטישוק עם אורז | צילום: בני בכר, mako אוכל

אורז עם ארטישוק ובצלים

המצרכים: 

כוס וחצי אורז בסמטי

2 בצלים

6 לבבות ארטישוק קלופים טריים

מרק עוף צח עשוי מגרונות עוף

עלה דפנה טרי

שתי שיני שום פרוסות 

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצלים ומאדים בסיר כשתי דקות.

2. מוסיפים כוס אורז, את לבבות הארטישוק, השום, עלה הדפנה ושתי כוסות מרק צח.

3. מתבלים במלח ופלפל.

4. מבשלים את כל המרכיבים בסיר מכוסה, על אש נמוכה, כ-20 דקות.

 

סלט ארטישוק חי עם גבינת פקורינו, שמן זית ולימון

המצרכים:

3 לבבות ארטישוק טרי קלופים לא מבושלים

נתח גבינת פקורינו או פרמזנו רגאנו שלם

מיץ מלימון טרי

שמן זית

מעט מלח ים

כמה עלי בזיליקום ירוק יפים

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את לבבות הארטישוק, ומערבבים בקערה עם שמן זית ולימון.

2. בעזרת קולפן, פורסים פרוסות דקות של גבינה\ מניחים מעל הארטישוק ומקשטים בעלי בזיליקום.

 

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**