סלט ניסואז

המצרכים:
2 נתחי טונה אדומה טרייה
שמן זית לטיגון
עלי חסה שטופים, אפשר מכמה סוגים וצבעים
כ-10 תרמילי אפונת שלג טריים
10 עגבניות שרי, חצויות
10 זיתי קלמטה
3 ביצים קשות רכות, קלופות וחצויות
רוטב וינגרט משובח

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת. כשהמחבת לוהטת צורבים את נתחי הטונה קלות מכל הצדדים על אש גבוהה, כך שהמרכז שלהם יישאר אדמדם ונא.

2. פורסים את נתחי הטונה הצרובים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.

3. מסדרים עלי חסה על צלחת הגשה. מניחים את פרוסות הטונה על מצע החסה. מסדרים סביבם ירקות, ביצים וזיתים. זולפים רוטב ויניגרט ומגישים.

 

קרפצ'ו ירקות בשמן זית (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
קרפצ'ו ירקות בשמן זית | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל

קרפצ'ו ירקות

המצרכים:
קולרבי פרוס דק, רצוי במנדולינה
גזר פרוס דק, רצוי במנדולינה
צנוניות פרוסות דק, רצוי במנדולינה
סלק פרוס דק, רצוי במנדולינה
מעט מלח
שמן זית בנדיבות
מיץ מלימון אחד
מעט פלפל שחור

להגשה:
גבינת פקורינו, מגולפת לרצועות דקות בקולפן ירקות
עלי אורגנו טריים

 אופן ההכנה:

1. מערבבים את הירקות בקערה עם מלח, שמן זית ולימון. רצוי לערבב את הסלק בקערה נפרדת, כדי שלא יצבע את שאר הירקות.

2. מסדרים את הירקות על צלחת הגשה.

3. מקשטים ברצועות גבינה ובעלי אורגנו. 

שניצל וינאי משייטל (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
שניצל וינאי משייטל | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

שניצל ותפוחי אדמה בסגנון אוסטרי ים תיכוני

המצרכים:
חצי קילו שייטל, פרוס
2-3 ביצים טרופות
כוס פירורי לחם עדינים
חצי כוס שמן זית, לטיגון

לתוספת:
4-5 תפוחי אדמה לבנים מבושלים בקליפתם (רצוי יום קודם), מקוררים ומקולפים, פרוסים
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים לטבעות דקות
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. משטחים מעט את נתחי הבשר, כדי להדגיש את טעמו.

2. טובלים את פרוסות הבשר בביצים טרופות ומצפים בפירורי לחם.  

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד שהם משחימים. 

4. מחממים שמן זית במחבת נוספת, ומטגנים את תפוחי האדמה והבצל. מתבלים ומגישים.