סלט ירוק עם רוטב מושלם

המצרכים:
צרור עלי חסה ירוקה
צרור עלי חסה אדומה
צרור עלי תרד טריים
חופן נבטים (אפשר מכמה סוגים)
חופן עדשים מונבטות (נבטוטים)

לרוטב:
2 כפות חרדל צרפתי
כף דבש
מיץ מתפוז אחד (אפשר גם מלימון)
2 שיני שום, קצוצות דק
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
מעט מלח
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. עורמים את העלים הירוקים בקערה גדולה במיוחד. מפזרים נבטים ונבטוטים.

2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה נפרדת היטב את כל החומרים פרט לשמן. זולפים את השמן בעדינות ומערבבים במהירות עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה.

3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל העלים מצופים ברוטב.

כופתאות נודי עם תרד וגבינות (צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל)
כופתאות נודי עם תרד וגבינות | צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל
כופתאות נודי (רביולי עירום) עם תרד וגבינות

המצרכים:
ק"ג תרד טרי, חלוט
500 גרם ריקוטה
50 גרם פרמזן, מגוררת
ביצה
מעט קמח
מעט מלח
מעט אגוז מוסקט

לרוטב:
30 גרם חמאה
3-4 עלי מרווה טריים

להגשה:
מעט גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:

1. סוחטים את התרד וקוצצים במעבד מזון.

2. מוסיפים גבינות, ביצה וקמח, מתבלים במלח ובאגוז מוסקט ומערבבים עד שנוצרת תערובת מוצקה יחסית.

3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, מפזרים מעט קמח על מגש ומניחים את הכדורים המוכנים לשהות קצרה.

4. מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה, מוסיפים את עלי המרווה ומכבים את הלהבה.

5. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים בעדינות את כדורי הנודי, אחד בכל פעם. מבשלים עד שהנודי צפים. מוציאים בזהירות ומעבירים למחבת עם הרוטב. מטלטלים בזהירות את המחבת כדי שכל הכדורים יצופו ברוטב.

6. זורים מעט פרמזן מגוררת ומגישים.

פילה בקר וירקות ירוקים (צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל)
פילה בקר וירקות ירוקים | צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל
פילה בקר וירקות ירוקים

המצרכים:
שמן זית, לטיגון
שן שום, קצוצה
כוס אפונת שלג טרייה
3-4 עלי קייל, חתוכים גס
חצי ק"ג פילה, פרוס לפרוסות בעובי ס"מ וחצי
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין אדום
מעט קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ואפונת שלג. מקפיצים כמה דקות, עד שהאפונה מתרככת מעט.

2. מוציאים את האפונה ומנגבים מעט את המחבת. מוסיפים עוד מעט שמן זית ומקפיצים את עלי הקייל.

3. חותכים את פרוסות הפילה לרצועות בגודל של תרמילי אפונת השלג. מחממים שמן זית במחבת נוספת וצורבים את רצועות הפילה על להבה גבוהה, במהירות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל.

4. מוסיפים למחבת עם רצועות הבשר את הירקות, מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים את היין ומבשלים 2-3 דקות. לקראת סוף הבישול זורים גרידת תפוז. מכבים את הלהבה ומגישים.